Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 20 » Навчання традиційне, форми – сучасні
17:55
Навчання традиційне, форми – сучасні
     20 березня в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбувся черговий День фахівця на тему «Моделюємо успіх: бібліотека – користувач – бібліотекар».
     У навчальних заняттях взяли участь бібліотечні фахівці Рожнятівської централізованої бібліотечної системи.
     Директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак у своєму вступному слові розкрила тему «Інноваційний пошук – основа розвитку бібліотек», у якому коротко презентувала діяльність книгозбірень Рожнятівської ЦБС як інформаційних, дозвіллєвих центрів громад. Також вона зауважила, що бібліотечна команда професіоналів-однодумців активно реагує на зміни в суспільстві, пропонуючи краянам нові форми та моделі роботи. Марія Василівна Рибчак ознайомила присутніх із заявою Президії Української бібліотечної асоціації від 11 березня 2014 року «Роль бібліотек і бібліотекарів у забезпеченні принципів інтелектуальної свободи».
     Пошук нових форм професійного навчання і активне їх впровадження в практику роботи завжди дають ефективні результати. Добрим прикладом у цьому слугують години професійного спілкування з використанням елементів моделюючої гри. На цей раз діалог професіоналів вели зав. бібліотекою села Н. Струтин Емілія Семків, зав. бібліотекою с. Рівня Наталія Лесів, зав. бібліотекою с. Сваричів Оксана Шищак, бібліотекар Любов Чеховська та бібліотекар бібліотеки с. Цінева Оксана Халус. В цікавій формі учасники діалогу відтворили можливі професійно-психологічні ситуації в бібліотеці, показали фахововдалі варіанти їх вирішення. А від так всі присутні виступили у ролі користувачів і взяли участь у бібліотечному лото.
    Веселу нотку додала до навчання сценка «Візит до бібліотеки баби Парасі та баби Паласі», яку розіграли зав. бібліотекою Ольга Максимів та директор Народного Дому Ірина Руда (село Спас).
     Огляд важливих подій сьогодення, які хвилюють наших краян провела бібліотекар бібліотеки с. Ясень Богдана Смик.
    Ділилися враженнями, пропозиціями та зауваженням від бібліотечних взаємовізитів зав. бібліотекою с. Іванівка Людмила Гуць, яка відвідала оновлену бібліотеку села Брошнів. Зокрема вона наголосила, що саме такою повинна бути сучасна бібліотека – з новими книгами, комп’ютером, затишною і комфортною. «Хоч тут працює молодий бібліотекар Ірина Сваричевська, відчувається, що вона ставиться до своєї професії з любов’ю. Саме така бібліотека має майбутнє», – наголосила Людмила Гуць. А зав. бібліотекою с. Спас Ольга Максимів розповіла про побачене в бібліотеці села Н. Струтин. Вона зазначила, що зав. бібліотекою Емілія Михайлівна Семків – справжній професіонал, у неї потрібно багато вчитися і запозичати найкраще з багаторічного досвіду роботи з користувачами. «А також, тут відчувається, що існує тісна співпраця з громадою села, її активом, молоддю,» – підкреслила Ольга Максимів.
    Під час Дня фахівця бібліотекарі також отримали ряд консультацій, ознайомилися з новими методичними матеріалами, отримали «домашні завдання».
    Бібліотечні фахівці Рожнятівщини переконані: бути добрим фахівцем означає постійне навчання, а сучасні інноваційні форми навчання – це запорука успіху у роботі.
Категорія: Події | Переглядів: 707 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ