Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Жовтень » 3 » Не помітили і не збагнули, як настала пора золота
16:22
Не помітили і не збагнули, як настала пора золота

     3 жовтня 2014 року у світлиці центральної районної бібліотеки відбулось літературно-музичне свято «Не помітили і не збагнули, як настала пора золота», приурочене Міжнародному дню людей похилого віку. Свято організоване Рожнятівською центральною районною бібліотекою за ініціативи та підтримки управління соціального захисту населення Рожнятівської РДА та територіального центру соціального обслуговування населення. На свято завітали поважні і шановані краяни, ветерани праці, освітянської ниви, учасники громадських організацій, активісти просвітницького життя Рожнятівщини.
     На зустрічі йшлося про те, що людська осінь, як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших – тихим бабиним літом, у третіх – суцільним присмерком і тихою ходою… Ведучі свята наголосили на тому, що першого жовтня, з настанням теплої, золотої осені у всьому світі вже два десятиліття поспіль відзначається День людей похилого віку. Це свято виникло в ХХ столітті. Спочатку його почали відзначати в Європі, пізніше в Америці, а наприкінці 80-х років у цілому світі. В Україні День людей похилого віку та День ветерана почали святкувати із 2005 року.
     Свято розпочалось Господньою молитвою, яку виголосив отець декан Рожнятівського протопресвітеріату УГКЦ Василь Пастух та хвилиною мовчання за тими, хто поклав своє життя за волю і незалежність України.

     В цей день на святкову зустріч із літніми людьми завітали голова районної ради Назарій Іванович Іванів, голова районної державної адміністрації Василь Ярославович Рибчак, начальник управління соціального захисту населення РДА Богдан Васильович Мельник, т. в. о. директора територіального центру соціального обслуговування населення Леся Василівна Абрам. Вони звернулися до присутніх із щирими словами подяки за людську гідність, батьківську доброту, активну життєву позицію, любов до своїх дітей, онуків, а також побажали їм здоров’я, довголіття, родинного спокою, благополуччя та мирного неба над оселями.

    

   

     Про роботу, будні і свята людей поважного віку селища Перегінське розповіла присутнім працівник територіального центру, голова профкому Пилипів Мирослава Григорівна. 

     Своїми спогадами, переживаннями і радостями ділилися з присутніми ветерани праці, жительки селища Брошнів-Осада Наталія Михайлівна Кушнір та Ірина Борисівна Хімій. Бути активними, не втрачати оптимізму закликала присутніх у своєму виступі голова осередку союзу українок Рожнятова Світлана Василівна Діденко. 

        

     Тепло і з великою приємністю приймали гості світлиці музичні дарунки, які в цей день їм дарували викладач Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірина Русин, вокальний ансамбль осередку союзу українок Рожнятова (керівник Ірина Русин) та музичний дует у складі Ігоря Тринчука та Олександра Левицького.

         

     На завершення свята, завдяки спонсорам та благодійникам, відбулось солодке частування, лились щирі сердечні розмови і спогади, спогади, спогади…

Лишивши на останнім перегоні
Вантаж років дарований судьбою,
Я похилюсь у втомлені долоні
Сріблястою, як місяць головою.

Зайде за обрій сонце сумовите,
І подумки прощаючись із ним,
Я поглядом окину пережите,
Сумуючи за всім і ні за чим…

Микола Луків

Категорія: Події | Переглядів: 932 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ