Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2022 » Травень » 10 » Не згасне світло маминої пісні: народні пісні, авторські пісні записані з уст жительки села Сваричів Поташник Олександри Петрівни
08:57
Не згасне світло маминої пісні: народні пісні, авторські пісні записані з уст жительки села Сваричів Поташник Олександри Петрівни

   Не згасне світло маминої пісні: народні пісні, авторські пісні записані з уст жительки села Сваричів Поташник Олександри Петрівни / Рожнятівська піблічна бібліотека; [уклад. Г. Фреїшин; відп. за вип. О. Озаришин]. – Рожнятів, 2022. – 40 с.

        Наша пісня, чи вона сумна, чи весела, чи навіває на нас смуток, чи викликає на обличчі усмішку – вона завжди нас окрилює, вона завжди зв'язує нас в одну цілість на яких би землях ми не були. З цілющими звуками пісні ми розпочинаємо свій життєвий шлях. І ми можемо сміливо сказати, що немає на землі іншого такого народу, який би був так переповнений піснею, як український, в якого пісня була б першою і щоденною душевною поживою. Пісня – совість народу. Від діда-прадіда вона передається як нетлінна духовна спадщина, що не потребує ніякої корекції. Повернути пісню народу – наше історичне покликання. Український народ створив так багато пісень, що якби кожного дня вивчати одну нову пісню, то на вивчення усіх не вистачило б людського життя. У кожному селі, у кожній родині співали свої улюблені пісні, берегли традиції. У наш час поволі стирається з пам’яті цей золотий скарб нашого народу.
       З метою збереження та популяризації пісенного мистецтва, розмаїття народного фольклору, традицій бойківської землі створено дане видання.
          Тут подаються народні пісні, записані з уст жительки села Сваричів Рожнятівської ТГ Олександри Петрівни Поташник. Окремим розділом подано її авторські пісні.
        Видання адресоване музикантам, краєзнавцям, студентам, учням, всім тим, хто цікавиться пісенним мистецтвом рідного краю.
         Видання створено в рамках проєкту  Рожнятівської публічної бібліотеки  «З народної криниці».

Категорія: Наші видання | Переглядів: 130 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ