Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Серпень » 28 » Несе Франко нащадкам хліб щоденний, несе у серці вистражданий вірш…
15:10
Несе Франко нащадкам хліб щоденний, несе у серці вистражданий вірш…

Не винен я тому, що сумно співаю, 
Брати мої! 
Що слово до слова нескладно складаю – 
Простіть мені! 
Не радість їх родить, не втіха їх плодить, 
Не гра пуста, 
А в хвилях недолі, задуми тяжкої 
Самі уста…

Іван Франко

     28 серпня 2015 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки провели «франкові читання» з нагоди відзначення 159-ї річниці з дня народження Івана Яковича Франка. Цим літературно-музичним святом бібліотека розпочала на Рожнятівщині Рік Івана Франка і цикл заходів з нагоди відзначення 160-річчя з дня його народження. До бібліотечної світлиці на зустріч із невмирущим словом Каменяра завітали представники місцевої влади, громадських організацій, краєзнавці, письменники, громадсько-політичні діячі, педагоги, бібліотекарі та активні користувачі бібліотеки. Дуже відрадно, що на запрошення відгукнулися також наші земляки-герої, воїни АТО Андрій Чорненький та Василь Семко. 

     Розпочалася зустріч покладанням квітів до пам’ятника І. Франкові. Отець Богдан Головчак виголосив молитву за добробут нашої держави, спокій і мир.
     У цей день Франкове слово наповнило бібліотечну світлицю особливою аурою. Воно звучало в поезії та у прозі, мелодійно дзвеніло у пісні. З великим захопленням читали твори Каменяра отець Богдан Головчак; керівник апарату РДА Ірина Михайлівна Сагайдак; активний громадсько-політичний діяч, голова Івано-Франківської територіальної організації Радикальної партії Тарас Присяжнюк; голова міської організації РПОЛ Ігор Двояк; педагог, працівник районної ради Наталія Василівна Мельник; начальник управління Державної казначейської служби в Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак; в.о. начальника відділу культури РДА Ніна Степанівна Дичка; краєзнавець, збирач старожитностей, громадсько-політичний діяч, меценат Богдан Миколайович Бачкур; краєзнавець, громадський діяч, поет, художник Володимир Феліксович Борович; начальник служби у справах дітей Віталія Попович; письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Любомир Львович Михайлів; поетеса Наталія Данилюк; педагог, учасник народного аматорського жіночого ансамблю «Мелодія» Марія Миколаївна Михайлів; керівник народного хорового колективу Союзу українок Світлана Василівна Діденко та представники громад району.

   

 У виконанні народного хорового колективу Союзу українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Ірина Русин) прозвучали пісні «Не пора» та «До українців». Магічні «Бойківські мелодії» гри на дримбі подарував Мирослав Дмитрів.

    

     Присутні мали можливість переглянути книжкову виставку «Лиш боротись – значить жить». Для всіх бажаючих проведено екскурсію до RETRO бібліотеки.

   

     Директор централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала всім, хто знайшов час і долучився до «франкових читань». Вона зазначила, що Іван Франко – це розум, серце і гідність нашого народу.

     Іван Франко перейняв долю поета-поводиря українського народу в Шевченка і це високе покликання гідно і з честю виконав. Великим Каменярем називають нащадки письменника, що своїм полум'яним словом ламав скелю неправди і гніту в ім'я правди і волі.

Категорія: Події | Переглядів: 3069 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ