Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Червень » 18 » Обласний семінар: «Публічна бібліотека і користувач: формування якісного читання»
13:21
Обласний семінар: «Публічна бібліотека і користувач: формування якісного читання»

    17 червня 2015 року на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся обласний семінар для завідуючих відділів обслуговування центральних районних бібліотек на тему «Публічна бібліотека і користувач: формування якісного читання».
     В цей день бібліотекарі районної книгозбірні гостинно зустрічали фахівців обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на чолі з директором Людмилою Василівною Бабій, а також колег з усієї Івано-Франківщини.

    Розпочався семінар дружніми привітаннями та екскурсією по районній книгозбірні. Рожнятівці показали колегам сучасну оновлену бібліотеку з усіма її структурними підрозділами, акцентувавши увагу на зонуванні у бібліотеці, тематично-жанровій розстановці книжкового фонду, рекламі сучасних бібліотечних послуг та співпраці з громадами Рожнятівщини. Особливою родзинкою екскурсії було знайомство гостей з недавно відкритою RETRO бібліотекою ЦРБ. 

         

      Плідної праці, нових здобутків на просвітницькій ниві побажав учасникам семінару почесний гість семінару – головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Кобрин Микола Юрійович. 

      На зустріч із представниками книгозбірень області до бібліотечної світлиці завітали також керівник апарату РДА Ірина Михайлівна Сагайдак, начальник організаційного відділу районної ради Наталія Василівна Мельник, виконувач обов’язків начальника відділу культури РДА Ніна Степанівна Дичка. Вони звернулися до гостей з вітальними словами та побажали всім плідного фахового навчання.

      Роботу семінару розпочала директор обласної універсальної наукової бібліотеки Людмила Василівна Бабій, яка ознайомила учасників із програмою семінару та закликала колег до активного фахового навчання.

      Директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак за допомогою мультимедійної презентації представила усім присутнім діяльність бібліотек району по темі «Інноваційна діяльність бібліотек Рожнятівщини: працюємо на благо громади». Вона детально ознайомила колег з новітніми формами роботи та можливостями сучасної книгозбірні по задоволенню потреб користувача. «Наша мета: продемонструвати широкій громадськості те, як модернізовані бібліотеки, розвиваючи громади, змінюють життя краян, долають інформаційну нерівність. І, звичайно, у цьому нам допомагають інновації і креатив», – наголосила у своєму виступі директор ЦБС Марія Рибчак.

 

      В часі роботи семінару бібліотечні фахівці отримали змістовні консультації від своїх колег з ОУНБ ім. І. Франка по темах:

  • Обслуговування користувачів: сучасні тенденції» – О. П. Качорак, завідувачка відділу абонемент  ОУНБ ім. І. Франка;
  • «Просвітницька діяльність як засіб формування інтересу читачів до книги і читання» – Н. В. Джус, завідувачка відділу загального читального залу ОУНБ ім. І. Франка;
  • «Інформаційні потреби користувачів: імпровізуємо та впроваджуємо» – Г. І. Пристай, завідувачка відділу літератури з мистецтва ОУНБ ім. І.Франка.

          

     Своїм досвідом та новаціями з питань співпраці бібліотек та користувачів, традиційного обслуговування та нових можливостей бібліотечних установ, відродження інтересу до читання ділились бібліотечні фахівці Івано-Франківщини.

    

      Приємне враження справило на учасників семінару знайомство з Рожнятівською центральною бібліотекою для дітей. Тут вони мали нагоду побачити креативні ідеї в оформленні книжкових виставок, зони відпочинку та релаксації, бібліотечного Інтернет-центру. 
       На завершення фахової зустрічі, всі учасники семінару активно обговорювали почуте і побачене, ділились своїми враженнями, побажаннями та мріями на майбутнє. А щоб яскраві моменти фахової навчальної зустрічі ще довго нагадували про себе, бібліотекарі Рожнятова виготовили для всіх пам’ятні буклети з побажаннями та світлинами з семінару.
      У Рожнятівській ЦБС змінилося обличчя бібліотек. Вони стали більш зручними для користувачів: із зонами читання та відпочинку, з обладнаними місцями для дітей та батьків, з конференц-залами та місцями для культурного відпочинку членів громад нашого краю. Тому, бібліотекарі Рожнятівщини радо діляться з колегами своїми історіями успіху, щиро бажають бібліотечним фахівцям області підтримувати добрі бібліотечні традиції, втілювати різноманітні креативні ідеї, крокувати шляхом інноваційного розвитку книгозбірень Прикарпаття.

Категорія: Події | Переглядів: 937 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ