Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Травень » 22 » "Пам'ять про Героїв живе в серцях українців"
16:13
"Пам'ять про Героїв живе в серцях українців"

      22 травня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулися патріотична година «Пам’ять про Героїв живе в серцях українців» та фінальний етап брейнг-рингу «Герої не вмирають!», приурочені Дню Героя.

    

      День Героїв відзначають з 1941-го року, коли Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати таке свято і віддавати шану всім Героям України щороку 23 травня.
      Військовий капелан отець Іван Креховецький розпочав патріотичну годину молитвою і словом Божого Благословення. Бути поруч із солдатом, надавати духовну підтримку – це особлива місія військового капелана. Саме таку духовну місію, а також благодійницьку місію з наданням матеріальної допомоги воїнам АТО здійснює військовий капелан отець Іван Креховецький. Наші захисники, які зараз на східних кордонах боронять цілісність і свободу України, відчувають цю підтримку. 

      Пам’ять про всіх Героїв, які в різні часи захищали рідну землю, і Героїв сьогодення, які загинули, захищаючи Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання. 
      «Пам’ятаймо наших земляків воїнів АТО, які назавжди залишаться такими молодими і, нажаль, вже ніколи не повернуться до рідних домівок, Миколу Михайлишина з Липовиці та Олега Лисевича з Сваричева. Пам’ятаймо Героя Майдану Михайла Костишина з Нижнього Струтина, який став у стрій Небесної Сотні!», – звучало на святі.
      Вчитель історії Липовецької ЗОШ І-ІІІ ст. Олеся Василівна Михайлишин підготувала презентацію і розповіла про Героя України Миколу Михайлишина. Учні 9 класу Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ст. Михайло Тупичка і Владислава Турчин підготували презентацію і розповіли про Героя України Олега Лисевича. Презентацію про життя Героя Майдану Михайла Костишина підготував учень Нижньострутинської ЗОШ І-ІІІ ст. Валентин Саган. На якусь мить перед очима пронеслося босоноге дитинство, шкільні роки і юність, служба і нелегкі дні в зоні АТО молодих хлопців Миколи, Олега, Михайла, які мріяли про світле майбутнє нашої держави і так любили життя.

        

      За виховання гідних синів української землі, справжніх патріотів і Героїв звучали особливі слова подяки матерям Ярославі Миколаївні Михайлишин, Наталії Григорівні Лисевич, Орисі Миколаївні Костишин. У знак великої шани і поваги учнівська молодь вручила матерям Героїв України квіти.

      Зі словами подяки за мужність і патріотизм до присутніх у залі учасників АТО звернулися голова районної ради Василь Ярославович Рибчак, керівник апарату Рожнятівської РДА Ірина Михайлівна Сагайдак, військовий комісар, підполковник Олександр Іванович Жилак.

    

      У неперевершеному виконанні Мар’яни Мельник прозвучали пісні «Нас весна не там зустріла», «Моя Україно».

       З ініціативи державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Івано-Франківської області, ГО «Івано-Франківської обласної спілки сімей і родин загиблих, померлих та безвісті зниклих в зоні АТО», за підтримки центру допомоги воїнам АТО в Рожнятівському районі, відділу освіти і служби у справах дітей Рожнятівської РДА відбувся фінальний етап брейн-рингу «Герої не вмирають!». Змагалися команди «Патріоти» Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, «Хоробрі серця» Камінської ЗОШ І-ІІ ст., «Патріоти» Нижньострутинської ЗОШ І-ІІІ ст., «Ангели» Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Патріот» Князівської ЗОШ І-ІІ ст., «Ангели миру» Сливківської ЗОШ І-ІІ. ст. 

        

        

      І місце зайняла команда «Патріоти» Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №1;
      ІІ місце – команда «Ангели» Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст.;
      ІІІ місце – команда «Патріот» Князівської ЗОШ І-ІІ ст.;
      ІV місце – команда «Хоробрі серця» Камінської ЗОШ І-ІІ ст.
      До бібліотечної світлиці завітали представник державної служби України у справах ветеранів війни Івано-Франківської області Володимир Федорович Веркалець, голова ГО «Івано-Франківської обласної спілки сімей і родин загиблих, померлих та безвісті зниклих в зоні АТО» Степан Степанович Чомко, які звернулися до воїнів АТО зі словами вдячності за їхній героїзм, витримку і бойовий дух. Вони вручили матерям загиблих Героїв Рожнятівщини Книгу Скорботи, Пам’яті і Шани України Івано-Франківської області «Горять свічки на серці України», де вміщено інформацію про їхніх синів-героїв.

    

     Гості також подарували книги і подяки за участь у брейн-рингу всім командам, а переможців нагородили медалями і грамотами. Разом з паном Володимиром і паном Степаном переможців нагороджували матері наших Героїв Ярослава Миколаївна Михайлишин, Наталія Григорівна Лисевич, Орися Миколаївна Костишин. 

   

   

      Військовий капелан отець Іван Креховецький вручив всім учасникам брейн-рингу Благословенні Грамоти капеланської служби Івано-Франківської єпархії УПЦ КП та образочки. 
      Від членів журі до учнівської молоді звернулися начальник служби у справах дітей РДА Віталія Попович, начальник територіального центру обслуговування населення Мар’ян Бардяк, голова Спілки учасників АТО в Рожнятівському районі Богдан Мельник.

        

       Герої творять історію, творять дійсність, герої формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоби осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію. В цей день учнівська молодь Рожнятівщини ще раз показала, що Україна має майбутнє, бо підростають гідні нащадки Героїв. 

 

Категорія: Події | Переглядів: 985 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ