Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Травень » 21 » Повертайся, Герою, живим, Батьківщина чекає на тебе!
13:44
Повертайся, Герою, живим, Батьківщина чекає на тебе!


      21 травня 2021 року працівники Рожнятівської публічної бібліотеки провели патріотичну годину «Повертайся, Герою, живим, Батьківщина чекає на тебе!» до Дня Героїв. Це свято покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму. 

       Героями свята були наші земляки учасники бойових дій в зоні АТО/ООС, волонтери. Віддати шану усім борцям за волю України прийшли представники місцевої влади, військового комісаріату, установ і громадських організацій, жителі громади. 

     

          

      Розпочалася патріотична година Державним Гімном України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх Героїв, які віддали життя у боротьбі за волю. Герої не вмирають! Вони живуть в наших душах, торкаються струн нашого серця, живуть в нашій пам’яті!
      Ведуча заходу Ніна Шищак розповіла про встановлення цього свята українськими націоналістами і зазначила, що День Героїв – це нагода висловити свою щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.

      Про подвиг українських героїв, які поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси, які присвятили власне життя служінню українській нації, говорив голова Рожнятівської селищної ради Василь Ярославович Рибчак, а всім героям, які зараз захищають рідну землю, побажав повернутися додому живими і здоровими. Найбільше за кожного Героя-захисника болить материнське серце, тому в цей день звучали слова подяки всім матерям наших Героїв за недоспані ночі, за передчасну сивину, за щирі молитви, за те, що навчили своїх дітей по совісті жити, людей і Україну любити.

    Привітали з патріотичним святом Днем Героїв, подякували за організацію свята і вшанування всіх героїв представник військового комісаріату, майор Роман Михайлович Жаровський, учасники бойових дій Михайло Тупичка, Михайло Ковальчук.

          

       Прозвучали патріотичні пісні «Йшли селом партизани», «Україна-мати» у проникливому і зворушливому виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу українок Рожнятівського НД  (кер. Світлана Діденко); пісні «Вишиванка», «Я піду в далекі гори» у прекрасному виконанні учня Рожнятівської ДШМ Арсена Семкулича  (викладач Ірина Яремчук); мелодії «Чорнобривці», «Марічка» у неперевершеному виконанні дуету у складі директора Рожнятівського НД Ігоря Тринчука, викладача Брошнів-Осадської  ДШМ ім. Володимира Івасюка Олександра Левицького.

     

      В читальному залі Рожнятівської публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «Пам’ять про Героїв живе в серцях українців», на якій почесне місце зайняв прапор з передової з підписами наших захисників.

    В День Героїв хочеться побажати, щоби на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, запанували мир і злагода. Гартуймо тіло і дух, шануймо і пам’ятаймо всіх, хто боронить нашу державу тут, на землі, і в лавах Небесної гвардії. Слава Україні!

Переглядів: 497 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ