Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Грудень » 13 » Присвячується тим, хто врятував світ
15:53
Присвячується тим, хто врятував світ

      13 грудня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася година вшанування «Присвячується тим, хто врятував світ» до Дня ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Щороку саме в день завершення будівництва саркофага над четвертим блоком АЕС ми вшановуємо відважних ліквідаторів, які є поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто відійшов у небуття.

      Зранку чорнобильці відвідали капличку «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року». В церкві Різдва Христового отець-декан Василь Пастух відправив панахиду за тими, чиї життя забрав Чорнобиль. 

      Ведуча заходу завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак подякувала ліквідаторам за їхній подвиг і зазначила, що надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали життя і здоров’я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

     Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, серед них і наші земляки. Чорнобильці Рожнятівського району, як одна родина, об’єдналися в районну спілку «Чорнобиль», ліквідатори збираються разом, підтримують один одного, відвідують капличку «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року», яку побудували спільними зусиллями, вшановують пам’ять тих, кого вже немає серед них, діляться спогадами, думками, спілкуються між собою. Про нелегкі будні чорнобильців говорив голова районної спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера, акцентуючи увагу на тому, що держава має зробити все можливе для того, щоб ліквідатори відчували постійну увагу, підтримку і турботу, щоб були створені всі умови для належної соціальної і медичної реабілітації, щоб ліквідатори отримували гідну пенсію. 

     Подякував учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина.

      Побачене, пережите, переосмислене часто виливається поетичними рядками на папір. Прочитав свої вірші про Чорнобиль один із ліквідаторів Ярослав Васильович Комарець. 

      Прозвучали українські пісні у неперевершеному виконанні талановитої вокалістки Руслани Листван, лауреатів пісенних конкурсів і фестивалів, учнів Рожнятівської ДШМ Софії Литвин і Арсена Семкулича (викладач Ірина Яремчук).

        

     До Дня ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в бібліотеці організовано книжкову виставку «Вартові опромінених шляхів».
     На завершення зі словами вдячності до ліквідаторів звернулася директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ, зазначивши, що саме вони зробили все для того, щоб зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і подолати наслідки Чорнобильської катастрофи.

 

Категорія: Події | Переглядів: 964 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ