Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Лютий » 4 » Вийшло друком довідкове видання «Рожнятівщина в іменах»
16:29
Вийшло друком довідкове видання «Рожнятівщина в іменах»

Вийшло друком довідкове видання «Рожнятівщина в іменах»

Рожнятівської бібліотеки

     Рожнятівщина – край незбагненної краси карпатських гір, стоголосих річок, потоків, справжня перлина Прикарпаття. Та, насамперед, це край, де жили, живуть і будуть жити люди з Божою іскрою в серці, люди талановиті і небайдужі до рідної землі, це край з своєю неповторною славною історією. Великим багатством нашого краю є люди, їх мудрість, знання, вміння, талант і працьовитість.

       Нещодавно вийшло друком довідкове видання «Рожнятівщина в іменах» Рожнятівської бібліотеки, яке містить відомості про людей, які своєю працею, творчістю, талантами збагатили і прославили Рожнятівщину, залишили вагомий слід у науці, економіці, історії, освіті, культурі, літературі, мистецтві, краєзнавстві та інших галузях людської діяльності. Видання структуроване за алфавітом прізвищ персоналій, для полегшення пошуку необхідної інформації додається іменний покажчик.

        Рожнятівщина в іменах: [довідкове видання] / Рожнятівська центральна районна бібліотека; [уклад. Г. М. Фреїшин; відп. за вип. Г.М. Курташ]. – Вид. 4-е, доп. – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2021. – 248 с., іл.

     Книга видана частково в рамках програми «Розвиток культури Рожнятівського району на 2016-2020 роки: підтримка книговидавничої діяльності». Над виданням працювали: укладач і відповідальний редактор Галина Фреїшин; відповідальна за випуск Галина Курташ; редакційна рада: Володимир Борович, Марія Рибчак, Ніна Шищак; комп’ютерна верстка Галина Русин; коректор Мирослава Кузюк; обкладинка Владислав Михайлів; комп’ютерний набір Галина Фреїшин. Використано світлини Івана Парадовського, Володимира Боровича, Галини Фреїшин, Галини Русин. Бібліотекарі висловлюють щиру подяку Тарасу Парадовському за благодійну допомогу у виданні книги і всім, хто долучився до збору матеріалів, світлин, особливі слова подяки Олегу Шкілю за краєзнавчі матеріали.

      Книга «Рожнятівщина в іменах» є своєрідним колективним портретом жителів Рожнятівщини. Тут можна знайти коротку інформацію про людей, які своєю творчістю та добрими справами увіковічнили, збагатили і прославили Рожнятівщину. Це – краєзнавці, громадські діячі, діячі науки і культури, політики, письменники, поети, художники, композитори, спортсмени і просто небайдужі люди, які в слові і пісні, в музиці і на художньому полотні, в науковій думці і власних культурних звершеннях додали величі рідному краю, зробили все можливе для того, щоб ніщо не загубилось, не стерлось з нашої пам’яті. Є тут інформація і про людей, чиї славні імена тісно пов’язані з нашим бойківським краєм.

       Безумовно, перелік персоналій, поданих у виданні, не може бути вичерпним, адже життя щодня вносить свої корективи та доповнення. Але у всіх, хто долучився до створення цього довідника, є надія, що ця справа буде продовжена в наступних перевиданнях. Це довідкове видання створено на основі різноманітних енциклопедичних, довідкових, документальних, історичних джерел, краєзнавчих видань, окремих публікацій у газетах, журналах, Інтернет-ресурсах, та спілкування з тими, хто удостоївся увійти у це видання.

Категорія: Події | Переглядів: 616 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ