Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Вересень » 30 » Рожнятівській бібліотеці – 70
18:34
Рожнятівській бібліотеці – 70

    29 вересня 2016 року в Рожнятівському Народному Домі з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек відбулось святкування 70-річчя Рожнятівської бібліотеки. Мистецька імпреза «Віват, моя бібліотеко» зібрала у цей день на святкову зустріч шанованих та поважних гостей, які прибули з обласного центру, зі Львова, з м. Дружківки Донецької області, керівників органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, друзів та партнерів бібліотеки, духовенство, а також бібліотекарів Рожянтівської централізованої бібліотечної системи та ветеранів бібліотечної справи району.

     Для гостей свята у фойє Народного Дому було організовано розгорнуті книжково-ілюстративні виставки: «Наші видання», «Із фондів ретро бібліотеки», «На пошану бібліотеки – мовою автографів» та фотостенд «В об’єктиві – історія бібліотеки».
    Рожнятівською районною бібліотекою пройдено шлях в 70 років. Цей шлях не був легким, були на ньому злети та падіння. Проте бібліотека росла і розвивалася, впевнено йшла вперед на шляху перетворення бібліотеки в сучасний інформаційний центр громади і допомагали бібліотеці в цьому «перетворенні» – люди – її головна цінність. За цей час бібліотека трансформувалася у сучасну установу, обладнану новітніми комп’ютерними системами, підключеними до всесвітньої мережі Інтернет.

    Розпочалось дійство молитвою до Всевишнього, яку виголосили отець-декан Василь Пастух, о. Роман Токарик, отець-капелан Іван Креховецький, о. Богдан Головчак, о. Дмитро Халус та о. Роман Наритник.

     Ведучі свята Віра Локатир та Володимир Борович здійснили короткий екскурс в історію бібліотеки, розповіли про перших бібліотекарів, згадали основні віхи розвитку бібліотечної справи на Рожнятівщини. З захопленням переглядали присутні старі світлини мультимедійної презентації «З історії бібліотеки».

      Хвилиною мовчання згадали на святкуванні всіх бібліотекарів, які відійшли у вічність, віддавши бібліотечній справі часточку свого серця, свого життя.
     З вітальним словом до гостей свята звернулася директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. Вона привітала всіх із професійним святом, подякувала за підтримку та вручила грамоти і подяки бібліотечним працівника та партнерам бібліотеки.

 

     Професійне свято, свято установи – нерозривні між собою. І це завжди є своєрідним підсумком  досягнутого. Бібліотеки повсякчас працювали і працюють в тісній співпраці з органами державної влади. Саме про це йшлося у виступах голови Рожнятівської районної ради Василя Рибчака, заступника  голови Рожнятівської РДА Богдана Яковини,  т. в. о. начальника відділу культури РДА Ніни Дички та заступника  голови  райкому профспілки працівників культури Ярослава Микитчука. 

     Гості з Івано-Франківська – головний  спеціаліст управління культури і мистецтв Івано-Франківської обласної адміністрації Оксана Ющишин, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, заслужений працівник культури України Людмила Бабій, літературний критик, голова обласної спілки письменників, заслужений працівник культури України Євген Баран у своїх виступах відмітили, що Рожнятівська бібліотека – одна з провідних освітніх, інформаційних і культурно-просвітницьких установ не тільки району, але й області. Її участь у Всеукраїнських та обласних проектах, акціях та конкурсах принесла їй справедливе визнання і шану.
    Вони також подякували працівникам бібліотеки за відданість обраній справі та вручили грамоти і цінні подарунки. 

     По-особливому тепло зустріли присутні виступ гостей з Донеччини – директора Дружківської міської центральної бібліотеки ім. Лесі Українки Тетяни Романченко та заступника директора по роботі з дітьми Олени Ткаченко. Колеги з Дружківки, як і районна бібліотека беруть участь в реалізації проекту культурної інтеграції «Український Донбас». Тетяна Олексіївна у своєму виступі відмітила, що вона не вперше на Рожнятівщині. За п’ять років знайомства з бойківським краєм ця земля стала для неї по-особливому близькою і рідною. Вона також передала представникам органів місцевого самоврядування від мера міста Дружківки Валерія Гнатенка та начальника відділу з питань культури, молоді, спорту та туризму Юлії Пивовар пам’ятні сувеніри та виразила надію, що в майбутньому Рожнятів та Дружківка стануть містами-побратимами.

     До вітального слова на святкуванні були запрошені члени літературної студії «Горгани», яку очолює член національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. Василя Стефаника Любомир Михайлів. Любомир Львович вручив директору Рожнятівської ЦБС Марії Рибчак медаль "Будівничий України". Свої поетичні вітання бібліотекарям, ветеранам та гостям свята адресували поети Галина Пухта, Леся Шмигельська та Ольга Парадовська.

     До привітань з нагоди ювілею бібліотеки долучилися незмінні друзі бібліотеки – гості зі Львова художник-реставратор Мирослава та її сестра графік Богдана Площанські, голова районної громадської організації «Бойківський рух Рожнятівщини» – Богдан Абрам та директор Рожнятівського Народного Дому  Ігор Тринчук.

    Йшлося на святі і про бібліотечні династії Рожнятівщини. Від матері до дитини передається у спадок любов до книги, до читача у родинах Яськів-Бойчук, Маршалко-Худик, Кулик-Абрам, Кос-Годованець.
     Вагомий внесок у бібліотечну справу вносять молоді бібліотекарі. Це люди енергійні, турботливі, чуйні. Читачі йдуть до бібліотеки, як до друга, за порадою, відпочити, забути про проблеми. З цими завданнями добре справляються молоді бібліотечні фахівці. У цей святковий день від усіх молодих бібліотекарів виступила бібліотекар гірської книгозбірні с. Гриньків Уляна Годованець. Вона щиро подякувала своїй матері – бібліотекарю із 30-річним стажем Мирославі Кос за правильний вибір у житті, а також щиро привітала від молодого покоління ветеранів бібліотечної ниви Рожнятівщини та виразила слова вдячності за подвижництво та відданість обраній справі. А від так, на знак поваги та пошанування, молоді бібліотекарі вручили
ветеранам квіти і подяки.

     У цей святковий день музичні вітання гостям мистецької імпрези «Віват, моя бібліотеко!» дарували ансамбль народних інструментів "Дивограй" (керівник Михайло Турчин), народний аматорський хоровий колектив Союзу українок Рожнятова під керівництвом Світлани Діденко (музичний керівник Ірина Русин), народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» Рожнятівського Народного Дому (керівник Ірина Кравців), лауреат багатьох пісенних конкурсів, дипломант пісенних фестивалів Ірина Русин, дует у складі Ігоря Тринчука та Олександра Левицького та муніципальний духовий оркестр Рожнятівського Народного Дому (керівник Любомир Грицак).

       

       

 

Категорія: Події | Переглядів: 1041 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ