Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 3 » Шевченко очима дітей
16:52
Шевченко очима дітей
     З березня 2014 року в рамках відзначення 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка у центральній районній бібліотеці відкрито виставку художніх робіт учнів Перегінської школи мистецтв «Шевченко очима дітей». Тут представлено творчі роботи юних митців, які виконані у техніці графіка (акварель, гуаш, олівець), аплікація соломкою.
     Дана виставка – це унікальне поєднання поетичних образів Шевченка з образним мисленням дитини. Давно відомо, що діти сприймають світ по-особливому, а тому і вражає багата уява юних дарувань: гостре відчуття гіркої долі жінки, невільницької праці, неповторне бачення краси української природи.
     Школа представила на виставку художні роботи, декоративні композиції своїх вихованців – Богдани Приймак, Анни Глушко, Івана Марка, Віри Пайш та Яни Тринчій. Їх твори відображають сюжети та героїв з відомих творів Великого Кобзаря, вони вдало відрізняються авторським баченням творчості українського Генія. Вирізнити незбагненну глибину Шевченкіани і подати її в особливий спосіб навчає юних митців викладач Перегінської школи мистецтв Оксана Петрівна Матішак.
     Знайомтесь з авторами робіт, представлених на виставці:
    Приймак Богдана – навчалася у Перегінській школі мистецтв з 2010 року , закінчила з класи. Зараз – першокурсниця Вижницького художнього коледжу. Вона переможниця ІІ Всеукраїнського конкурсу «Вижницька палітра» – ІІІ місце у номінації «Шевченкіана», переможниця Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» (2012-2013 рр.), учасниця обласної виставки в Нижньому Вербіжі «Обереги рідної землі».
     Богдана – творча особистість зі своєю власною художньою думкою, неповторним своєрідним мисленням, що допоможе їй в майбутньому розкрити себе, як митця. Її роботи, присвячені творам Т. Г. Шевченка, вражають глибиною самовираження та кольоровою гамою – «Маленькій Мар’яні», «Ой одна я, одна».
     Глушко Анна – учениця Перегінської школи мистецтв, 4 клас. Учасниця ІІ Всеукраїнського конкурсу «Вижницька палітра» (2012 р.), а також учасниця Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» (2012-2013 рр.)
     Переможець Обласного конкурсу «Обереги рідної землі» (2013 р.) – І місце, що відбувся в селі Нижній Вербіж Коломийського району, учасниця та переможець фестивалю Христового міста «Вгору серця» (2013 р.) – ІІІ місце.
     Працює в техніці декоративна графіка, аплікацію соломкою та ін. Виставкові роботи «Квіти для Кобзаря», «Село на нашій Україні, неначе писанка село», «Прийшло дівча воду брати, брало заспівало» є цікавими та своєрідними.
     Марко Іван – випускник Перегінської школи мистецтв (2007-2013 рр.). Учасник та переможець ІІ Всеукраїнського конкурсу «Вижницька палітра» – ІІІ місце у номінації «Шевченкіана», учасник Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» (2012-2013 рр.).
     За час навчання у школі мистецтв Іван проявив себе у графіці. Надзвичайний потяг до цієї техніки відображено у творчих роботах присвячених Т. Г. Шевченку та Україні – «Чого мені тяжко, чого мені сумно», «На панщині пшеницю жала».
     Пайш Віра – навчалася в Перегінській школі мистецтв з 2009 по 2013 рр. Вона учасниця Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» (2010, 2011, 2012, 2013 рр.), обласних виставок «Дванадцять місяців» (2012р.), обласного конкурсу «Обереги рідної землі» (2013 р.), переможець обласної олімпіади по рисунку в м. Тисмениця (2013 р. ) – ІІ місце.
     Віра добре володіє технікою роботи з олівцем. Цікавим доробком є її роботи виконані в техніці графіки, які відрізняються своєрідністю, неповторністю, цікавим, цікавим композиційним вирішенням та глибоким наповненням кольору і лінії. Про це свідчать представлені роботи присвячені Т. Г. Шевченку «Любітеся, брати мої», «Та й тополею стала», «Моя єдиная сестра», «Грай бандуро грай, про дівочу доленьку співай».
     Тринчій Яна – навчається у Перегінської школи мистецтв (2009 р.) по класу образотворче мистецтво. Брала участь у обласній виставці «Край мого дитинства» в м. Косові (2011 р.), в обласній виставці «Дванадцять місяців» в селі Нижній Вербіж Коломийського району (2012 р.).
    У 2012 році – учасниця і переможець ІІ Всеукраїнського конкурсу «Вижницька палітра» – І місце у номінації «Мій край – моя Україна». У 2013 році приймала участь у Всеукраїнському конкурсі «Об’єднаймося ж, брати мої».
     Яна створює декоративні композиції за народними мотивами. Цікавим доробком в даному напрямку є роботи присвячені творам Шевченка, що представлені на виставці: «На панщині пшеницю жала», «І досі сниться», «І на оновленій землі».
    Вона має своє бачення, свій особливий стиль у створенні художніх образів. Її роботи вражають простотою і неповторністю.
     Запрошуємо краян переглянути виставку художніх робіт
«Шевченко очима дітей».
Категорія: Події | Переглядів: 1157 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ