Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Вересень » 24 » Степан Гавриш подарував свою «Галицьку сагу» Рожнятівській бібліотеці
14:34
Степан Гавриш подарував свою «Галицьку сагу» Рожнятівській бібліотеці

     Гавриш С.
    Галицька сага. Між Габсбургами і Московією / Степан Гавриш; іл. С. Маслобойщикова. – К. : Видавництво «Сім кольрів», 2018. – 560 с. 
     «Для подорожі у забуту Галичину від автора», – так написав у своєму автографі автор книги «Галицька сага» Степан Гавриш, яку він подарував Рожнятівській районній бібліотеці при зустрічі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Рибчак на Міжнародному книжковому «Форумі видавців у Львові», який проходив цьогоріч з 19 до 23 вересня.

     «Роман відомого політика Степана Гавриша дещо незвичайний. Історія древнього роду автора подана на тлі історії Галичини – як осереддя національної ідеї, життя та боротьби галичан за свою самостійність та державність, легенди та перекази, вражаючі цифри, як гострі ножі, пропущені факти, як осипані з гілки осінні яблука, сучасні політичні перипетії в незалежній Україні, палке кохання і м’який гумор сплелися у химерне мереживо оповіді живою соковитою мовою, яка не залишить байдужим нікого…»  – так мовить до читача анотація до цього ґрунтовного видання. 
     Велика, унікальна книга Степана Гавриша, її суспільний етап вражає сучасними глибокими думками, поглядом на нашу українську історію. У вступному слові «До світла» письменник, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, герой України Юрій Мушкетик так звертається до читача: «Тримаєш книгу правдиву до цяти, пройняту глибокою любов’ю до свого народу. В основі оповіді –  історія буття Галичини, я не знаю книги, в якій би повніше вона була б відображена…»
      І справді, на тисячах листках, списаних власною рукою автора, ціла драма життя Галичини як серця України, як двигуна її визвольних змагань, пошуків себе і державності українців серед Європи. Книга наповнена малюнками – витонченою графікою – талановитого театрального художника, режисера і постановника Сергія Маслобойщикова.

    Довідка: Степан Гавриш – відомий український діяч, професор, академік, народний депутат ВРУ багатьох скликань, віце-спікер парламенту, перший заступник Секретаря РНБО України. 
     Народився 2 січня 1952 у галицькому селі Олешів Тлумацького району Івано-Франківської області.
     В 14 років покинувши рідне село, автор книги здолав не простий життєвий шлях: токар паровозоремонтного заводу, кресляр, технік-архітектор, асистент, професор, академік, народний депутат ВРУ, віце-спікер парламенту, перший заступник секретаря РНБО України.
     Доктор юридичних наук, професор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, академік Національної академії правових наук України. 
     З під його пера вийшли понад 50 наукових праць, художні книги, тисячі статей з права, геополітики та боротьби за державність. Він – автор книжки для дітей «Маленькі історії про великі істини» (2001 р.), книги «Хроніки загубленого світу» (2013 р.).

Шановний читачу!

Скористайся унікальною можливістю і прочитай «Галицьку сагу» Степана Гавриша, що з’явилась на книжкових полицях Рожнятівської центральної районної бібліотеки, і ти матимеш дивовижну можливість мандрувати своєрідним ліфтом історії від Габсбургів до сучасності, відкрити портал в минувшину, в забуту історію галицького люду, України-Русі.

Категорія: Події | Переглядів: 784 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ