Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Творчий вечір гурту «Сусіди»
18:09
Творчий вечір гурту «Сусіди»

     6 вересня 2016 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки пройшов творчий вечір гурту «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк). Невипадковою є назва гурту, адже його учасники проживають в сусідніх селах Красне, Вербівка, Петранка і Камінь нашого району, тому в цей день у бібліотечній світлиці говорили на таку давню, як світ тему сусідства. В народі говорять, що треба мати щастя на добрих сусідів, тож всі, хто завітав в цей день до бібліотеки, мали за щастя слухати неперевершений спів чоловічого гурту «Сусіди».

     На початку зустрічі відбулося знайомство зблизька з учасниками гурту. Працівники сільських бібліотек представили односельчан, які своїми неповторними голосами даруть людям українські пісні у складі чоловічого гурту «Сусіди». Творчу сім’ю із села Красне – батька Володимира Гавриловича Ілиняка, який є керівником гурту,  та сина, який пішов в культурно-мистецький світ по стопах батька, Івана Володимировича Ілиняка представила завідуюча бібліотекою села Красне Любов Василівна Сенюк; учасників гурту «Сусіди» Василя Васильовича Пацкуна та Дмитра Юрійовича Стовбана, які проживають у селі Вербівка, – завідуюча бібліотекою села Вербівка Ярослава Федорівна Василечко; ближче познайомила всіх з учасником гурту «Сусіди» Ярославом Івановичем Микитчуком, який представляє село Петранка, завідуюча бібліотекою села Петранка Віра Іванівна Кульчак, а учасника гурту «Сусіди» Василя Михайловича Юкіша з села Камінь представила бібліотекар бібліотеки села Топільське Марія Василівна Бойчук. Багато теплих і хороших слів було сказано односельчанами про кожного з цих творчих людей.
      Керівник гурту Володимир Гаврилович Ілиняк розповів про свій творчий колектив, про створення гурту «Сусіди» та поділився планами на майбутнє. 

      З давніх-давен славилася Україна піснями, які дбайливо передавалися від покоління до покоління. Гурт «Сусіди» несе в люди українську пісню.
      25-літньому ювілею Незалежності України гурт «Сусіди» присвятив пісню «Моя Україна». У їх неперевершеному виконанні прозвучали також повстанські пісні «Чорний ліс» і «Заспівав у лісі соловей». Присутні не стримували поодинокі сльози від такого проникливого виконання пісень про захисників української землі, про мужніх воїнів, які боролися за волю і незалежність України.  
       Також у виконанні гурту «Сусіди» прозвучали пісні:
«Про Олексу Довбуша», «Доки мати жива», «Мамині яблуні», «О, соловію», «Явір і яворина», «Коло млина, коло броду» та «Ой на горі, на високій».
     Гурт «Сусіди» подарував всім присутнім «Сусідську вітальну» пісню на слова поетеси з Каменя, члена Національної спілки письменників України Лесі Шмигельської, яка присвячена цьому творчому гурту.  Пані Леся зазначила, що із задоволенням писала слова пісні для таких хороших, добрих і працьовитих людей. Вона побажала міцного здоров’я, щастя і сімейного затишку всім учасникам гурту, гостям і запрошеним, а творчому колективу – подальшої плідної праці, нових досягнень і злетів, гідно прославляти наш район на всю Україну і за її межами і нести українську пісню в люди.

       Найкращі слова побажань для всіх присутніх від гурту «Сусіди» прозвучали у пісні «Бажаєм радості й добра». Талановитий чоловічий гурт заполонив зал, створив теплу атмосферу і сусідський затишок, подарував багато незабутніх вражень. 

      Насолоджуючись вишуканою музичною гармонією, довершеністю сильних чоловічих голосів, кожен отримав заряд позитиву і доброго настрою. Слухаючи сильний чоловічий спів неодмінно уявляєш себе в горах, серед мальовничої краси рідного Прикарпаття; уявляєш відважних повстанців – борців за волю України, які безмежно люблять свою землю; ходиш гірськими стежинами Олекси Довбуша; линеш у чарівний світ людських почуттів та відкриваєш найпотаємніші куточки української душі! 
      Приємною несподіванкою і музичним сюрпризом для «Сусідів» був дарунок від народного аматорського хорового колективу Союзу українок під керівництвом Світлани Діденко. 

      Своїми думками і враженнями поділилися голова районної ради Василь Ярославович Рибчака, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина та в.о. начальника відділу культури Ніна Степанівна Дичка. Вони вручили гурту «Сусіди» грамоту районного відділу культури за вагомий внесок у розвиток культурно-мистецького життя краю та популяризацію української пісні. 

      Привітала гурт «Сусіди» з прекрасним творчим вечором голова Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» Євгенія Бардяк і вручила грамоту від обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. 

      Багато теплих слів сказав заслужений працівник культури України Ярослав Іванович Тринчук і дав високу професійну оцінку підібраному репертуару і бездоганному виконанню пісень. 

      Директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України подякувала всім учасникам гурту «Сусіди» та керівнику Володимиру Гавриловичу Ілиняку за чудовий вечір української пісні, за щоденну працю та великий вклад у розвиток культури нашого району, побажала всього найкращого в подальшій творчій роботі гурту і вручила подарунок-сюрприз.

       На завершення керівник гурту «Сусіди» Володимир Гаврилович подякував всім, хто знайшов час і завітав до бібліотечної світлиці послухати українські пісні у їх виконанні, за теплий прийом і хороші слова, за щирі посмішки і гарний настрій. Присутні заспівали разом «Многая літа». 

 

Категорія: Події | Переглядів: 906 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 333  
0
Чудовий гурт, неймовірне свято для душі. Дякую усім причетним.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ