Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Липень » 4 » У бібліотеці нова краєзнавча книга про село Ріпне
13:21
У бібліотеці нова краєзнавча книга про село Ріпне

     Краєзнавчий фонд Рожнятівської публічної бібліотеки поповнився новим виданням. Це книга «Ріпне – нафтова столиця Підгір’я. Спогади», яку подарували книгозбірні її автори Павліна Литвин (Василишин) і Святослав Литвин. Цю книгу по праву можна назвати унікальною. Це, мабуть, перше видання про мальовниче село, яке здавна називають столицею ріпників, село, де бере початок нафтовидобування на Прикарпатті.

    

      У книзі відтворено сторінки історії прекрасного і давнього села Ріпне, колись Ропне. При написанні книги опрацьовано багато архівних матеріалів, спогадів старожилів, ветеранів-нафтовиків, зібрано великий матеріал про розвиток і процвітання села, зокрема Ріпненського нафтопромислу за Австрії і Польщі. Також читач знайде в книзі інформацію про соціально-економічні і культурно-освітні зміни, про життя людей під окупацією німців і совітів, і, на жаль, повільний занепад нафтопромислу. У розділі «З надією на відродження» автори книги висловлюють обережний оптимізм і сподівання на майбутній промисловий розвиток села і перетворення його на перлину сучасного нафтовидобутку Підгір’я. 

    

       Автори ставили собі за мету не лише розповісти широкому загалу співвітчизників про село Ріпне, а й показати його значну роль у минувшині краю. Саме завдяки вмілому поєднанню великих зусиль авторам вдалося створити краєзнавчу книгу новітнього зразка, унікальність якої полягає в гармонійному поєднанні її різноплановості, універсальності змісту, оригінальності структури й естетично привабливого художнього оформлення. Книга ілюстрована унікальними світлинами з приватних архівів, а також фотокопіями картин художника Володимира Харченка, який так багато малював, подорожуючи з мольбертом околицями Ріпного.

   

         Колектив Рожнятівської публічної бібліотеки висловлює слова щирої подяки авторам книги відміннику народної освіти Павліні Литвин (Василишин), Святославу Литвину та упоряднику видання Івану Василишину за велику краєзнавчо-пошукову роботу, щирість душі та щедрий дарунок для бібліотеки. Щиро радіємо, що нове унікальне видання стане вагомим доповненням до безцінного краєзнавчого фонду нашої книгозбірні.

Переглядів: 266 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Анатолій  
0
Чи маєте контакти на придбання книги?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ