Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 14 » У бібліотеці відкрилась виставка «З Шевченком крізь століття»
16:07
У бібліотеці відкрилась виставка «З Шевченком крізь століття»
     14 січня 2014 року в світлиці районної бібліотеки відбулось відкриття виставки з приватної колекції краєзнавця Богдана Бачкура «З Шевченком крізь століття». Виставка творчої народної Шевченкіани приурочена Року Тараса Шевченка та відзначенню 200-річчя від дня народження Кобзаря.
     У відкритті виставки взяли участь голова Рожнятівської РДА Микола Філіпович, заступник голови РДА Омелян Бойчук, начальник відділу культури Ярослав Тринчук, керівник апарату адміністрації Людмила Захарчук, керівники структурних підрозділів, представники організацій, громадські діячі, читацький актив.
    На виставці представлено картини невідомих художників із народу із зображеннями знаного і малознаного Тараса Шевченка, ілюстрації до творчої спадщини Кобзаря, старі видання книги «Кобзар», а також давні скульптурні вироби із дерева, глини та гіпсу.
     Заслуговує уваги вдале художнє оформлення виставки, де гармонійно поєдналися і народна вишивка, і гончарство, і ткацтво, що відповідають історичній епосі славного Пророка України (над організацією виставки працювали Владислав Михайлів та Андрій Фреїв).
     Як зауважив у своєму виступі Микола Філіпович, надзвичайно радує те, що на виставці представлені унікальні експонати, пов’язані із Тарасом Шевченком, вони достойно представляють народне мистецтво Бойківщини. «Відкриваючи Рік Шевченка, наші краяни цією виставкою з гордістю показують, що у нашому краю, у кожній хаті Шевченка шанували, його вивчали, перед ним приклонялися», – сказав голова РДА.
     Про задум, мету і цінність зібраної експозиції з захопленням розповів присутнім краєзнавець, депутат сільської ради с. В. Струтин Богдан Бачкур. Він наголосив у своєму виступі про те, що цінність експонатів, представлених на виставці, полягає у тому, що вони, по-суті, ексклюзивні, створені в єдиному екземплярі і не мають аналогів. Вік цих експонатів сягає ста і більше років.
     Своє бачення про виставку висловив Владислав Михайлів. Він, як художник, підкреслив, що саме завдяки таким виставкам ми глибше можемо спізнати безсмертного Кобзаря, стати до нього ближчими.
     Підсумовуючи побачене і почуте, начальник відділу культури РДА Ярослав Тринчук щиро подякував всім, хто долучився до організації виставки, а для районної бібліотеки передав від обласного управління культури ОДА книги, які достойно поповнять друковану Шевченкіану фонду ЦБС.
     По всій Україні відбуваються урочисті заходи з нагоди славного ювілею Великого Кобзаря. Долучімось і ми до святкування знаменної дати.
     Запрошуємо відвідати тематичну виставку «З Шевченком крізь століття».

Категорія: Події | Переглядів: 1563 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/11
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ