Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Лютий » 23 » «У пісні струмує душа народу»
13:40
«У пісні струмує душа народу»
     22 лютого 2012 року в світлиці Рожнятівської районної бібліотеки відбулося свято відродження української пісні: «У пісні струмує душа народу».
     «Вкраїнська пісня – пригорща намиста,
     Нанизана на ниточку життя.
     Вкраїнська пісня – то є правда чиста,
     Що соловейком з вуст наших зліта…» – такими словами розпочалося пісенне дійство, яке зібрало чимало прихильників української народної пісні.
     Українська пісня – дорогоцінне надбання поетичного генія – українського народу, це нев’януча краса його культури та душі. Українські пісні володіють чудовою здатністю полонити людські серця, підносити настрій, розраджувати у важку хвилину, надавати наснаги, викликати щиру усмішку. За багато століть на Україні з’явилися десятки тисяч народних пісень різного змісту та характеру. Вони вражають своєю поетичністю, красою і самобутністю мелодій.

     Метою свята стало відродження української старовинної пісні, зокрема призабутих пісень, коломийок, колискових та стрілецьких пісень бойківського краю.
     Дух української пісні, її могутню силу розкрили для присутніх свята учасники союзу українок Рожнятова Ірина Русин та Наталія Русин.
     «Пісня – це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ вкладає своє життя, свої сподівання, розум досвід, почуття…» – з такими словами звернулася до гостей світлиці голова союзу українок Рожнятова – Світлана Василівна Діденко.
     У святі взяли участь союз українок смт. Рожнятова, осередки сіл Сваричева та Нижнього-Струтина,  припала до душі щира пісня «Не цурайтесь пісні», яка прозвучала у виконанні народного аматорського вокального ансамблю "Русинка" Рожнятівського РНД (керівник - Леся Милів).
         
     З вдячним словом до організаторів та учасників свята звернувся отець декан Володимир Тарас, який наголосив, що пісня – це великий скарб народу, духовна спадщина. Вона немов молитва, має великий вплив на людську душу. А світлиця бібліотеки – «Рідна домівка – не ворогівка, коли прийдеш – завжди прийме».
     Голова районної адміністрації Микола Ярославович Філіпович зауважив, що історія українського народу відображена в пісні і саме такі заходи необхідні для відродження та популяризації української пісні. "Необхідно більш активно залучати молодь до організації і проведення таких заходів, щоб українська пісня передавалася і надалі з покоління у покоління." - сказав Микола Ярославович. 
     На завершення до присутніх зі словами побажання творчих успіхів звернулися заступник голови районної ради Віктор Михайлович Тріщ, начальник відділу культури Рожнятівської РДА Ярослав Іванович Тринчук.
     Директор централізованої бібліотечної системи Марія Василівна Рибчак звернула увагу на те, що на нашій бойківській землі є чимало талановитих людей і тому в районній бібліотеці вже другий рік діє проект «Скарбниця пам’яті і духовності», метою якого є збереження та популяризація пісенної спадщини бойківського краю.
Категорія: Події | Переглядів: 1693 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ