Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Липень » 2 » Урочистості з нагоди 30-річчя відновлення діяльності Рожнятівського осередку Союз українок
10:12
Урочистості з нагоди 30-річчя відновлення діяльності Рожнятівського осередку Союз українок

      1 липня 2021 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулись святкові урочистості з нагоди 30-річчя відновлення діяльності Рожнятівського осередку Союз українок та 100-річчя з часу заснування Всеукраїнської організації СУ. 

    

     Розпочалось дійство Молитвою союзянок, яку прочитала Ірина Яремчук. Голова організації Світлана Діденко провела присутнім на святі цікавий екскурс в історію створення та існування організації, поділилася її здобутками і закликала краян долучатися до акцій союзянок.  На святі було презентовано нове історико-краєзнавче видання Світлани Діденко «Славні літа союзянок», яке видано до 30-річчя відновлення діяльності Рожнятівського осередку Союз українок та 100-річчя з часу заснування Всеукраїнської організації СУ.

    

      Хвилиною мовчання присутні вшанували членкинь Союзу українок Рожнятова, які стояли біля витоків створення Рожнятівського осередку, приймали активну участь у розбудові незалежності України та громадсько-культурному житті нашого краю, але, нажаль, сьогодні не святкують з нами ювілей, бо відійшли у засвіти…
    Ведучі урочистого зібрання методист Рожнятівського НД Ніна Дичка та директор НД с. Сваричів, керівник народної аматорської відео фотостудії «Пролісок» Рожнятівського НД Ярослав Пришлякевич акцентували увагу гостей свята на тому, що українська жінка протягом усіх віків зберігала звичаї предків, національну мову, мораль, етику, освіту, культуру. Союзянки ж присвятили своє життя служінню українській нації, збереженню традицій рідного краю. Вони пропагували українську пісню і слово, брали активну участь в громадському  житті краю.

        Від імені селищного голови з вітальним словом на ювілейному вечорі виступив заступник селищного голови Василь Мацевко. Він привітав союзянок з гарною датою створення колективу, який гуртується довкола національної ідеї, веде активну участь у громадському житті селища, зберігає і примножує культурні традиції бойківського краю, відзначив вагому роль Союзу українок Рожнятова і народного аматорського хорового колективу СУ в громадсько-культурному просторі та вручив почесні відзнаки за активну життєву позицію.

     Секретар селищної ради Тетяна Михайлишин привітала союзянок зі святом та побажала незламного оптимізму, творчої енергії, згуртованості, миру, любові, міцного здоров’я і бадьорості духу.

        Привітати з ювілеєм союзянок Рожнятова завітав депутат Івано-Франківської обласної ради Олег Понайда. У своєму виступі він засвідчив вдячність і повагу союзянкам Рожнятова за патріотизм, самовіддану і безкорисливу працю на користь української справи, розвитку українських традицій, культури та духовності.

      З теплотою і вдячністю звернулися до посестер-союзянок помічник депутата обласної ради Назарія Іваніва Наталія Олексюк, помічник депутата обласної ради Романа Мошури Уляна Матіїв. Вони наголосили на тому, що ці тридцять років були не простими, чимало складних подій пережив СУ Рожнятова, але передове жіноцтво краю завжди було в авангарді всіх суспільно-політичних подій.

      

     Яскравим доповненням до урочистого святкування був цікавий відеофільм-спогад про діяльність Союзу українок на теренах Рожнятова (відеограф Ярослав Пришлякевич).
       Зі словами найкращих привітань з нагоди ювілею звернулися до союзянок Рожнятова почесні гості з Івано-Франківська – голова обласного відділу Союзу українок Івано-Франківська п. Уляна Шведюк, заступник голови Марія Уєнко. Вони привітали своїх посестер з ювілеєм та вручили цінні подарунки.

    Свою повагу союзянкам засвідчив депутат районної ради, громадсько-політичний діяч Мар’ян Бардяк. Поділилась добрими спогадами спільної праці колишній музичний керівник хорового колективу Союзу українок Олександра Купецька.

     

     До вітань долучилася начальник відділу культури Рожнятівської селищної ради Галина Курташ. Вона подякувала союзянкам-посестрам за вагомий внесок у духовне, культурне відродження нашого краю, активну громадську позицію, цілеспрямованість, незламний оптимізм і творчу енергію, скеровану на служіння державі і во славу жінки-українки.

  У цей вечір присутні на святі мали чудову нагоду почути пісні у виконанні народного самодіяльного хорового колективу СУ Рожнятова (керівник Світлана Діденко).

    Музичними вітаннями союзянок привітали народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (керівник Ірина Кравців), народний аматорський фольклорний колектив «Надвечір’я» с. Сваричів (керівник Світлана Рибчак). Авторські вірші-посвяти для союзянок прочитали учасники колективу «Надвечір’я» Олександра Поташник і Василь Савчук.

   

     

      Святкове дійство продовжилося бойківською забавою, а музичні дарунки лунали від інструментального дуету у складі директора Рожнятівського НД Ігоря Тринчука, викладача Брошнів-Осадської ДШМ ім. В. Івасюка Олександра Левицького, художнього керівника Рожнятівського НД Ірини Томків.

Переглядів: 485 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ