Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Березень » 7 » Обговорення народознавчої книги «За синє море» Любомири Василечко
15:55
Обговорення народознавчої книги «За синє море» Любомири Василечко

    З метою підтримки та поширення серед громадськості позитивної думки про читання Рожнятівська районна бібліотека впроваджує інноваційні форми роботи з книгою. Серед таких новацій цікавим є проект "Читаємо та обговорюємо одну книгу". Впродовж лютого 2017 р. бібліотекарі та користувачі бібліотек системи читали нову народознавчу книгу «За синє море» письменниці Любомири Василечко, а 7 березня 2017 року у світлиці районної бібліотеки відбулось обговорення та зустріч з авторкою книги. 
    Обговорюючи народознавчу книгу «За синє море», бібліотекарі системи акцентували на тому, що у своїх книгах авторка старається охопити світ традиційної обрядовості та звичаїв, красу людських взаємин, життя простих людей і запричаститись їхнім духом. Тут прекрасно описано і подано український фольклор та етнографію, відтворено українське весілля в Америці, зображено життя і побут українського села. Прозвучали думки, що оповіді бойківської письменниці насичені народною мудрістю, неперевершеним гумором та філософським світосприйняттям, а на сторінках книги вимальовуються яскраві картини з життя простих селян, кожна сторінка насичена діалектними говірками, фольклорним розмаїттям та пісенним безмежжям чарівного бойківського краю. Любомира Василечко прагне вдихнути в молоде покоління повагу і любов до своєї історії, культури, нації.

       

     На завершення Любомира Андріївна подякувала всім за теплий прийом, високу оцінку її книги, цікаві думки і активну участь в обговоренні. Заступник директора Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ зазначила, що пані Любомира не просто збирає фольклорно-етнографічні та топонімічні матеріали, але пропускає їх через свою ліричну душу. Вона подякувала авторці за прекрасну зустріч, привітала зі святом весни і побажала, щоб життєва і творча стежина, якою авторка йде гідно і надалі була увінчана успіхом та здобутками, а людська повага і вдячний читач стали найвищою нагородою за невтомну працю, яку Любомира Василечко віддає людям. 

Біографічна довідка

        Любомира Андріївна народилася  в селі Цінева, навчалася у Дрогобицькому педагогічному інституті. Спочатку працювала в школі, згодом багато років завідувала Цінівським історико-краєзнавчим музеєм, ініціатором створення якого була разом зі своїм родичем Ярославом Ковалем, талановитим краєзнавцем, митцем-фотографом, літописцем рідного краю.
     Захоплення Любомири Василечко багатогранні: має природне обдарування краєзнавця-дослідника, поета-лірика, добре знається на місцевих традиціях і звичаях. Є автором путівника «Цінівський історико-краєзнавчий музей», збірки поезій «Розвіяні долі», книг «Шуткова неділя», «Літописець рідного краю», «Стежками відлуння», «Таїна весільного обряду», «Літопис Ціневи», «За синє море». Лауреат премії ім. Марійки Підгірянки.
     Доля склалася так, що авторка на якийсь час переїхала до своєї родини у США, але і там не полишала творчості. Любомира Андріївна розповіла, що свою нову книгу «За синє море» почала писати в Америці, але її духовний простір був заповнений Україною, тому на сторінках цього видання вона вилила всю тугу і ностальгію за рідною землею.

Переглядів: 685 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ