Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Грудень » 26 » Відкриття культурно-громадського центру при Рожнятівській центральній районній бібліотеці
17:15
Відкриття культурно-громадського центру при Рожнятівській центральній районній бібліотеці

     Сьогодні сучасна бібліотека вийшла вже за межі свого значення і виконує не лише функцію зберігання та популяризації книг. Вона відіграє велику роль у розвитку культури і  вже стала індивідуальним простором для самовираження кожної людини, інтерактивним і креативним простором для дітей та дорослих, де можна поспілкуватися, обмінятися досвідом, приємно провести час, надихнутись на нові ідеї. 
     Рожнятівська центральна районна бібліотека – це місце, в якому піднімають актуальні для спільноти питання, в якому кожен може почути відповіді на різні запитання, це місце зустрічі спільнот, організацій, культурних і літературних об’єднань, це простір для втілення цікавих ідей. Бібліотека тісно співпрацює з місцевою владою, духовенством, громадою, культурним середовищем, громадськими організаціями і різними установами, засобами масової інформації, творчими людьми, які мають змогу себе реалізувати, влаштувати заходи і відзначити різні події у бібліотеці. 
      26 грудня 2019 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулося відкриття культурно-громадського центру і перша зустріч  активних громадських діячів Рожнятівщини. Колектив бібліотеки підтримав цікаву ідею заслуженого працівника культури України Марії Василівни Рибчак створити сучасну територію для спілкування, для обговорення книг і подій, для обміну досвідом, для творчості і приємного дозвілля. 

       

     Розпочала зустріч директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ, яка ознайомила присутніх з творчим куточком «Мистецька палітра краю», де представлено картини художників Володимира Харченка, Миколи Качура, Владислава Михайліва, Тетяни Гулянич, о. Дмитра Халуса, Андрія Фреїва, Володимира Римика, Андрія Стецюка, Володимира Тринцолина. Галина Михайлівна розповіла про нещодавно оформлені виставки «Бібліотечна мапа Рожнятівщини», де розміщено матеріали про всі бібліотеки системи, проєкти і конкурси, альбоми «Історія бібліотечної справи Рожнятівщини у світлинах»; «Книжкові розсипи», де представлені творчі доробки письменників Рожнятівщини, книги про наш край і видавнича продукція бібліотеки; «Соціальний тренд публічної бібліотеки», де можна переглянути фотографії з найрізноманітніших бібліотечних заходів і вуличних акцій. Окрасою культурно-громадського центру є стенд з бібліотечними нагородами, на якому розміщено дипломи, посвідчення, подяки і медалі. 

     Марія Василівна продовжила розповідь про культурно-громадський центр, акцентуючи увагу на тому, що сьогодні бібліотека має асоціюватись з людиною особисто. Відкритий центр – це простір для будь-якої категорії людей, для мудрих думок, способів самовираження, це місце зустрічей для людей з різними думками і потребами. 

     Зі словами найкращих побажань на першу передсвяткову зустріч  в культурно-громадському центрі Рожнятівської ЦРБ завітали голова Рожнятівського відділу Союзу українок Світлана Василівна Діденко з учасниками народного самодіяльного хорового колективу Союзу українок Галиною Дмитрівною Русин та Наталією Йосипівною Русин; письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова літературного об’єднання «Горгани», голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Львович Михайлів; голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Федорович Абрам; ветеран педагогічної ниви, дослідниця історії краю і родоводів Ганна Миколаївна Сагайдак; друг і партнер бібліотеки, головний державний виконавець Рожнятівського районного відділу Державної виконавчої служби Оксана Михайлівна Гулянич, журналіст та добрий друг бібліотеки Мирослава Миколаївна Кузюк.

  

     Піднесений настрій і душевна атмосфера панували у світлиці, а тепла зустріч подарувала всім присутнім радість спілкування.

Категорія: Події | Переглядів: 740 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ