Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Липень » 25 » Відкриття виставки картин Миколи Качура «Живопис»
18:55
Відкриття виставки картин Миколи Качура «Живопис»

    25 липня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулося відкриття виставки картин «Живопис» художника, члена Національної спілки художників України, учасника обласних, Всеукраїнських, міжнародних та персональних художніх виставок Миколи Качура. Не один рік художника і районну бібліотеку об’єднують добра співпраця і партнерство, а подаровані митцем картини стали достойною окрасою бібліотечної світлиці.

    У художника своя неповторна система цінностей та цікава творча манера. Велич Карпат, самобутність гірських полонин, мелодика Бойківщини – все це створене пензлем на полотнах митця. На виставках пана Миколи ми часто бачимо картини із зображенням церков і монастирів. Десь зненацька, постає велична споруда старовинної церкви, Божого храму, що височіє над мальовничим селом. Художник уміло поєднує урочистість храмів і звичайну сільську буденність. Ці картини випромінюють духовне світло. Тому ця виставка приурочена до такої поважної дати – 1030-ти річчя хрещення Київської Русі-України.
     Розпочав творчу зустріч молитвою і словом Божого Благословення отець-декан Василь Пастух. Священик подякував митцю за прекрасні картини на духовну тематику, де постають величні храми, наші церкви, монастирі, та зазначив, що від полотен віє теплом і світлом.

     Творчість художника Миколи Качура викликає захоплення, дивує своєю різнобарвністю і закликає серед буденної суєти зазирнути у світ прекрасного. Художник зазначив, що своє натхнення черпає з неповторних карпатських пейзажів, мальовничих краєвидів і доброго оточення. Більшість з картин, за словами митця, народжуються на пленерах на природі, звідси такий насичений і сонячний колорит полотен. Микола Романович розповів про участь в обласних, Всеукраїнських, міжнародних виставках, про свої персональні виставки, подякував всім, хто долучився до організації мистецької зустрічі, подякував за щирі і теплі слова. 

     Як художник Микола Качур відомий не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Нещодавно книжковий фонд районної бібліотеки поповнився цікавим і рідкісним двомовним виданням «Збірка мистецьких творів Художнього Музею Тараса Шевченка у Пекіні». Працівники бібліотеки розповіли, що на 416-ти сторінках каталогу подається інформація про виставку колекційних робіт видатних майстрів України, що експонуються в Художньому Музеї Тараса Шевченка у Пекіні, що дане видання – це великий вклад у популяризацію творчості Кобзаря, що у розділі «Олійний живопис» даного видання подається біографічна довідка та репродукція картини «Перші дні літа» нашого краянина, талановитого художника Миколи Качура.
     У неперевершеному виконанні Мар’яни Мельник прозвучали пісні «Київська Русь», «Моя Україна», «Пісня солов’їна». 

     Своїми думками і враженнями поділилися художниця, викладач Рожнятівської дитячої школи мистецтв Тетяна Гулянич; фотомитець, громадський діяч, головний лікар обласного дитячого санаторію «Ясень» ім. митрополита Андрея Шептицького Зіновій Васильків; заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина; селищний голова селища Рожнятів Василь Мацевко; начальник Державної казначейської служби в Рожнятівському районі, керівник Рожнятівського РК профспілки працівників державних установ Ольга Дмитришак.

   

   

     Подякували Миколі Романовичу за вагомий внесок у розвиток мистецтва нашого краю, побажали здоров’я, натхнення, радості, плідної праці на мистецькій стежині і багато нових персональних виставок в Україні і за її межами та вручили грамоту від відділу культури і подяку від районної бібліотеки начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович і директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Марія Василівна також подарувала митцю бібліотечне видання «Рожнятівщина в легендах та переказах», інформаційну довідку «Живопис Миколи Качура. Слово про художника».

    

Шановні краяни!
Запрошуємо всіх бажаючих завітати до світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки і переглянути прекрасну виставку картин Миколи Качура «Живопис»

    

        

    

Категорія: Події | Переглядів: 1193 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ