Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Серпень » 23 » Відкриття виставки «У пошуку суті людського буття»
15:01
Відкриття виставки «У пошуку суті людського буття»

     22 серпня 2014 року у Рожнятові відбулись урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора України. Розпочались заходи з урочистої церемонії підняття державного прапора України, вручення грамот та нагород. Голова районної ради Назарій Іванів, голова районної державної адміністрації Василь Рибчак, міський голова Василь Мацевко привітали учасників та гостей свята. 
     По закінченню святкування всіх гостей запросили до селищної ради, а потім і до районної бібліотеки, де відбулося відкриття виставки сучасної української скульптури «У пошуку суті людського буття» уродженця селища Рожнятів, члена Національної Спілки художників України Михайла Площанського.

     Михайло Васильович Площанський зараз живе у Вінниці, проте він ніколи не втрачав зв’язок з рідною бойківською землею. Представлені на виставці роботи скульптора-монументаліста у приміщенні селищної ради та світлиці районної бібліотеки – це дарунок рідному Рожнятову.
     Михайло Васильович цікаво розповідав про свій творчий доробок, про шлях створення монументальних шедеврів. Присутні мали чудову нагоду відкрити для себе незбагненний світ пластики каменю, глини, металу, поспілкуватися із скульптором та поділитися своїми думками і враженнями.
     Селищний голова Рожнятова Василь Степанович Мацевко подякував надзвичайно талановитому земляку за щедрий дарунок, адже у кожній роботі скульптор подарував бойківській землі частинку своєї душі.  Поділилися своїми думками і враженнями голова райдержадміністрації Василь Рибчак, начальник відділу культури РДА Ярослав Тринчук, начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак, меценат багатьох бібліотечних заходів, депутат сільської ради с. Верхній Струтин Богдан Бачкур, голова профкому працівників культури Тетяна Гулянич.
     Додатково присутні мали можливість переглянути постійно діючу виставку картин художника Володимира Харченка у бібліотеці. Також нещодавно стіни районної бібліотеки прикрасили подаровані картини художника Миколи Романовича Качура. Прекрасні бойківські пейзажі ніби оживають на полотні. Микола Романович розповів як він переплітає хвилини з пензлем у руках із щоденною підприємницькою діяльністю та подарував районній бібліотеці ще одну свою картину.      На завершення зустрічі господиня бібліотечної світлиці Марія Василівна Рибчак подякувала усім, хто прийшов на мистецьку зустріч, щоб відкрити для себе творчість наших талановитих земляків і подарувала гостям доробки районної бібліотеки «Рожнятівщина в іменах», «Рожнятівщина в легендах і переказах» та інформаційну довідку про скульптора-монументаліста Михайла Площанського «У пошуку суті людського буття».

 

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ ВІДВІДАТИ ВИСТАВКУ!!!

Категорія: Події | Переглядів: 1078 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ