Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Серпень » 17 » Відкриття виставки «Війна на Сході в об’єктиві учасників АТО/ООС Рожнятівського краю»
15:05
Відкриття виставки «Війна на Сході в об’єктиві учасників АТО/ООС Рожнятівського краю»

       У Рожнятівській громаді цикл патріотичних заходів до 30-річчя Незалежності України розпочали із вшанування подвигу героїв-земляків, які захищали і зараз захищають цілісність і свободу України, які зупиняли і продовжують зупиняти ворожий вогонь; військових капеланів, які дбають про душу і є хранителями духовної міцності і витримки воїнів; медиків, які в польових умовах рятують поранених; волонтерів, чия безкорисна і активна допомога так підтримує наших бійців. 

         17 серпня 2021 року у фойє Рожнятівського Народного дому відбулося відкриття виставки «Війна на Сході в об’єктиві учасників АТО/ООС Рожнятівського краю», яку приурочено 30-річчю Незалежності України. Ми фіксуємо моменти життя, щоб зберегти їх у спогадах, у нашій пам’яті. Це виставка-роздум про нелегку долю солдата на передовій, це виставка-пам’ять про тих бійців, які пішли на небо нескореними, це виставка-нагадування про те, що на Сході досі триває війна.

      

        Отець декан Василь Пастух розпочав зустріч молитвою і духовними роздумами про Бога і Його заповіді, про людину, про війну, про добро і зло. 

         Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх Героїв, які віддали життя за Україну. Пам’ятаймо воїнів АТО завжди молодих хлопців наших земляків Миколу Михайлишина з Липовиці, Олега Лисевича з Сваричева, Любомира Мердуха з Вербівки, Юрія Локатиря (Возняка) з Сваричева. Центральна композиція виставки, де горить свіча пам’яті, віє тугою за полеглими, за тими, хто відійшов до вічності.

    

     Ведуча заходу завідувачка відділу інформаційних технологій, краєзнавства та соціокультурної роботи Рожнятівської публічної бібліотеки Ніна Шищак зробила короткий історичний екскурс від світлини до світлини, бо саме на них збережеться бойова історія України, та розповіла, що на цих фотографіях ми бачимо жахи війни і нелегкі будні воїнів АТО/ООС, зустрічі з волонтерами, святкування релігійних свят на передовій, духовні розмови з капеланами, життя жінок на фронті, бачимо солдатських улюбленців і як чотириногі друзі підкорюють серця бійців.

      Селищний голова Василь Рибчак зазначив, що ми повинні знати кожного героя-земляка в обличчя, пам’ятати про подвиг наших воїнів і зробити все для того, щоб кожен з них на передовій відчував нашу підтримку і знав, що Рожнятівщина чекає їх вдома живими і здоровими.

      Світлини зібрав і оформив як військово-патріотичну композицію ще у 2017 році краєзнавець-пошуковець Богдан Бачкур. Пересувна виставка діяла в бібліотеках, Народних домах, школах нашого краю. Зараз виставка доповнена новими світлинами, експонатами і сьогодні ми можемо переглянути оновлену композицію. У своєму виступі Богдан Миколайович розповів, що, збираючи фотографії учасників бойових дій, хотів познайомити нас з героями-земляками і ці світлини відтворюють героїчні і трагічні події від 2014 року до сьогодення, у полум’ї яких вирішується доля України.

     Поділився своїми думками і враженнями т.в.о начальника  другого відділу Калуського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Ярослав Лебеденко. 

     Вірш «Воїнам АТО» Світлани Александрової дуже проникливо прочитала методист Рожнятівського Народного дому Ніна Дичка. Прозвучала пісня «Тополя» у неперевершеному виконанні художнього керівника Рожнятівського Народного дому Ірини Томків.

     

        Слова Державного Гімну піднімають бойовий дух наших Героїв протягом багатьох років. На завершення зустрічі присутні всі разом виконали Гімн України, ближче ознайомилися з виставкою,  переглянули світлини, які викликають сльози і щем у серці, подивилися у ці щирі очі воїнів наших земляків, побули наодинці зі своїми роздумами і віддали шану простим хлопцям і дівчатам, які ще вчора жили звичайним повсякденним життям, а сьогодні творять нашу історію.

     

      

       В експозиційному просторі щемко і тривожно, бо на війні все оповите невимовним болем і журбою, але це сторінка нашої історії, про яку ми повинні пам’ятати і розповідати про подвиг воїнів АТО/ООС майбутнім поколінням. Виставка буде діяти у фойє Рожнятівського Народного дому з 17 серпня до кінця вересня  2021 року. Запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку!

    

Переглядів: 455 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ