Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Травень » 23 » Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району
15:19
Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району

     23 травня 2017 року у районній бібліотеці відбулося відкриття виставки «Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району», яку зібрав і оформив як військово-патріотичну композицію, краєзнавець-пошуковець Богдан Миколайович Бачкур. 23 травня ми відзначаємо День Героїв. Виставка, яка на протязі кількох місяців буде діяти в бібліотеці, а далі буде представлена у школах району та інших установах, приурочена Дню наших Героїв, тим хлопцям і чоловікам, які жили і живуть поруч з нами, а в сьогоднішньому нелегкому для нашої держави часі стали на захист її цілісності і свободи. 

   

      Молитвою і добрим словом про учасників АТО нашого району розпочали зустріч представники духовенства отець Роман Наритник, військові капелани отець Іван Креховецький та отець Василь Довганюк (Коломия) і отець Михайло Луців. Отець Іван нагородив капеланськими грамотами учасників АТО, волонтерів та пошуковця, збирача світлин наших Героїв Богдана Бачкура.

     Пам’ять і слава вознеслися над часом і живуть та житимуть вічно в серцях українців, слугуючи гідним прикладом самовідданої боротьби за волю. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять молодих хлопців наших земляків Миколи Михайлишина з Липовиці та Олега Лисевича з Сваричева. Безсмертні душі загиблих Героїв відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!».
     Відкрили виставку «Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району» і перерізали символічну стрічку краєзнавець-пошуковець, який зібрав ці світлини, Богдан Бачкур, голова Спілки учасників АТО в Рожнятівському районі Богдан Мельник, голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина. Представники місцевої влади подякували Героям Рожнятівщини за мужність, патріотизм і силу духу та вручили грамоту і орден за бойові заслуги бійцю Українського Добровольчого Корпусу «Правий сектор» Володимиру Ликтею. 

   

      Богдан Бачкур ознайомив з виставкою і наголосив, що сьогодні ми віддаємо шану і низько схиляємо голови перед подвигом наших земляків Миколи Михайлишина і Олега Лисевича. Особливі слова подяки звучали матерям загиблих Героїв Ярославі Миколаївні Михайлишин та Наталії Григорівні Лисевич. Богдан Миколайович звернув увагу на композицію виставки, в центрі якої розміщено антимінс з мощами святих (з гербовою печаттю митрополита Андрея Шептицького, 1935 р. Б.)  і зазначив, що загиблі воїни стали Небесними Ангелами, вони не забуті, вони зараз з неба дивляться на нас і вболівають за долю України, тому кожен з нас і передова, і тил мають робити все для мирного життя і процвітання нашої держави. 

      Дивлячись у вічі молодим хлопцям на зібраних світлинах, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з Державного Гімну, а – станом душі. Прокоментували свої фотографії і поділилися спогадами учасники АТО: розвідник з Ціневи Ігор Вовчук, суддя міського суду м. Івано-Франківська Володимир Попович,  голова Спілки учасників АТО в Рожнятівському районі Богдан Мельник та боєць Українського Добровольчого Корпусу «Правий сектор» Володимир Ликтей.

   

   

     В цей день прозвучали українські патріотичні і повстанські пісні у неперевершеному і такому проникливому виконанні вокаліста рожнятівського гурту «Украполь» Олега Люкляна з Перегінського та вокального народного аматорського гурту «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк). 

  

     На завершення начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович подякував учасникам АТО за мужність і боротьбу за єдність і свободу України, привітав усіх з наступаючим Днем Героїв та побажав мирного неба і світлого майбутнього нам і нашій державі. 

     Також краяни мали можливість переглянути організовану при вході до Народного Дому бойовими побратимами із Надвірної розгорнуту виставку військової амуніції і трофеїв, привезених із зони АТО.

        

       

       

     Пройде час, закінчиться війна… Залишаться книги, листи, фотографії і малюнки, в яких збережеться бойова історія України, історія народження Героїв та патріотів. Дана виставка береже пам’ять про Героїв Рожнятівщини.

       

       

      

     

Шановні краяни!
Запрошуємо Вас до світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки переглянути виставку «
Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району», подивитися у щирі очі наших воїнів, побути наодинці зі своїми роздумами і низько схилити голову перед подвигом простих хлопців, які ще вчора жили звичайним повсякденними життям, а сьогодні мужньо захищають свою землю.

Категорія: Події | Переглядів: 1797 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ