Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 12 » На Рожнятівщину завітали бібліотекарі з цілої України
12:23
На Рожнятівщину завітали бібліотекарі з цілої України
     12 листопада на базі бібліотек Рожнятівської ЦБС продовжувався навчальний візит для бібліотекарів України організований міжнародною програмою «Бібліоміст» з метою ознайомлення з досвідом роботи бібліотечних закладів краю у рамках реалізації проектів програми «Бібліоміст» з надання інноваційних бібліотечних послуг мешканцям нашої області.
     Згідно з програмою семінару всі учасники мали змогу ознайомитися з адвокаційною діяльністю Рожнятівської центральної районної бібліотеки, діяльністю Молодіжного творчого об’єднання «Пропелер», який діє при відділі інформаційних технологій «Інтернет-центр» ЦРБ, а також відвідати бібліотеку села Сваричів, переможця 5-го раунду конкурсу.
     В цей день до Рожнятівської центральної районної бібліотеки завітали 26 бібліотечних працівників з 16 областей України.
     Гостей гостинно зустрічали представники влади району на чолі з головою Рожнятівської РДА Миколою Філіповичем, представники громадських організацій, депутатського корпусу, активісти громадського та культурного життя краю.
    Щиро, по-бойківськи, пташками-калачиками, дзвінкою народною коломийкою у виконанні ансамблю народних інструментів «Дивограй» (керівник Михайло Турчин) гостинно «здибали» рожнятівці бібліотекарів з різних куточків нашої України – від Карпат до Криму.
     Після екскурсії по Народному Домі, який провела директор Мар’яна Мельник, бібліотечні фахівці ознайомилися з Рожнятівською центральною районною бібліотекою.
     У світлиці «Джерело» відбувся круглий стіл за участю керівників району та активу громадськості. Гостей - учасників семінару благословив на плідну працю декан Рожнятівського протопресвітеріату УГКЦ отець Володимир Тарас.
     Директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури Марія Рибчак презентаційно розповіла присутнім про досвід бібліотек системи у адвокаційній сфері, шляхи впровадження районної цільової програми «Розширення доступу до Інтернет у бібліотеках району». В обговоренні взяли участь голова Рожнятівської РДА Микола Філіпович, заступник голови районної ради Віктор Тріщ, селищний голова Василь Мацевко, начальник відділу культури, заслужений працівник культури України Ярослав Тринчук, депутат районної ради Василь Ленів, голова районного осередку Союзу українок Світлана Діденко, краєзнавець, депутат В. Струтинської сільської ради Богдан Бачкур, начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту РДА Марина Паламар, завідувач сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю РДА Віталій Міляновський.
     Цікаво презентував діяльність творчого об’єднання «Пропелер» Влад Михайлів. З особливим захопленням присутні сприйняли виступ членів молодіжного об’єднання Тараса Токарика та Віталія Максимовича. В стилі сучасного молодіжного вуличного мистецтва юнаки читали авторський реп, поділилися планами на майбутнє.
     Згодом, всі учасники відвідали сучасну бібліотеку с. Сваричів. Гостинна зустріч, екскурсія по Народному Домі (директор Микола Сагайдак), побачене у бібліотеці справили позитивне враження на гостей. Слід зазначити, що на даний момент, завдяки перемозі у п’ятому раунді конкурсу програми «Бібліоміст» «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» в бібліотеці встановлено 6 комп’ютерів.
     Про досвід співпраці сільської громади з установами культури села учасникам семінару розповів сільський голова Михайло Рибчак.
     Ми, бібліотечні працівники Рожнятівщини, щиро вдячні програмі «Бібліоміст» не тільки за комп’ютерне обладнання, навчання, але і за надану можливість познайомитися, поспілкуватися, поділитися власним досвідом впровадження інновацій з бібліотечними фахівцями з усіх куточків України.
 
 
 

Категорія: Події | Переглядів: 1292 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ