Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Жовтень » 19 » Впроваджуємо мережевий проект піар-акцію «Мобімеді@тека йде до дітей гірських сіл»
17:11
Впроваджуємо мережевий проект піар-акцію «Мобімеді@тека йде до дітей гірських сіл»
     «Книга прочитана в дитинстві запам’ятовується на все життя» – саме під таким девізом впроваджується в життя бібліотеками Рожнятівської ЦБС мережевий проект: піар-акція «Мобімеді@тека іде до дітей гірських сіл».
     В грудні 2011 року Антикризовою гуманітарною програмою Міжнародного фонду «Відродження» було оголошено конкурс проектів на тему «Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація культурно-просвітницької роботи з дітьми та молоддю». Районна бібліотека для дітей разом із бібліотеками-філіями сіл Липовиця, Суходіл, Луги, Грабів, Гриньків розробили мережевий проект: піар-акція «Мобімеді@тека іде до дітей гірських сіл». Із 780 отриманих Міжнародним фондом «Відродження» проектних пропозицій – 82 було підтримано. Серед них – проект Рожнятівських бібліотек. За рахунок отриманих коштів в сумі 10 тисяч гривень ЦДБ та бібліотеки 5-ти гірських сіл поповнили свої фонди літературою для дітей та юнацтва: новими сучасними виданнями друкованої продукції, зокрема довідковою літературою, книгами на допомогу розширенню і поглибленню знань, набутих у школі, новими книгами для дітей дошкільного віку та школярів серед яких казки, дитячі енциклопедії, довідники, книги відомих дитячих авторів, українська класика, а також дитячі журнали.
    
     Основна мета впровадження даного проекту зробити бібліотеку гірського села «добрим місцем для людей»: місцем зустрічі та відпочинку дітей, їхніх батьків та педагогів.
     Під час реалізації проекту на літніх канікулах працівники бібліотек практикували залучення дітей до бібліотечної роботи, а саме: їм пропонувалась участь в організації виставок та бібліотечних викладок, ремонті книг, оформленні оголошень тощо. А розпочиналась робота з реклами проекту: було розповсюджено постер «Бібліотека тобі по дорозі, не обминай її» та прес-реліз «Увага! Стартує проект «Мобімеді@тека іде до дітей гірських сіл». Було організовано і проведено загально районну піар-компанію «Підгір’я читає дітям». Бібліотеки-філії провели різноманітні цікаві заходи та акції: «Я люблю читати» (бібліотека с. Гриньків), «Хто багато читає, той багато знає» (бібліотека села Грабів), «Запрошуємо до читання» (бібліотека с. Суходіл), «Всі казки в гості до нас» (бібліотека села Липовиця), «Подаруй дитині книжку» (ЦДБ). Членами ініціативної групи читачів села Луги створений клуб сімейного читання "Читаємо разом".
     Під час впровадження проекту бібліотеки активно співпрацювали із школами, дитячими садочками, таборами праці та відпочинку, громадськими та волонтерськими організаціями. У кожній бібліотеці-учасниці проекту було розроблено заходи по організації дозвілля дітей під час літніх канікул «Літо з книгою», якою передбачено проведення літературних мандрівок, конкурсів, екскурсій, цікавих заходів на літніх бібліотечних майданчиках. Запам’яталась наймолодшим школярикам – користувачам Рожнятівської дитячої бібліотеки подорож-конкурс у країну «Читляндію».
     З особливим завзяттям брали участь юні таланти, художники у конкурсах малюнків «Якою я бачу бібліотеку майбутнього», у заняттях клубів та об'єднань за інтересами.
     Всю роботу бібліотек було спрямовано на те, щоб дати дітям можливість отримувати задоволення від читання, відчувати радість долучення до знань і художніх творів, а також поєднати читання з творчістю та ігровими дійствами, обговорювати книги з друзями у невимушеній атмосфері, переглядати фільми і мультфільми, виготовляти саморобки та створювати ілюстрації до улюблених казок і творів.
     Інформування батьків, колективів шкіл про нові надходження від фонду Відродження бібліотекарі проводили шляхом презентації книг на сходах селян, засіданнях сесій місцевих рад, на засіданнях педагогічних рад у школах.
       
     З метою презентації книг подарованих Міжнародним фондом «Відродження» в бібліотеках-учасницях проекту діють книжкові виставки-естафети «Прочитай і передай іншому».
    
     В ході реалізації проекту бібліотеки проводили подорожі по книгах, огляди літератури та періодики, вікторини, екологічні мандрівки, уроки історії та інші заходи з використанням сучасних комунікаційних технологій, запроваджували нові інноваційні форми обслуговування дітей.
     Важливим доповненням були перегляди презентаційних матеріалів, різноманітні відеодоповнення. На таких заходах за допомогою Інтернет-ресурсів діти мали змогу отримати додаткову інформацію про авторів книг, про нові книги.
     Не секрет, що казки – улюблене читання дітей, бо вони допомагають навчити маленьку дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів. Великою популярністю користувалися у дітей села Гриньків різні масові заходи з використанням сучасних технологій, а саме: «Подорож у світ казок і легенд», віртуальна подорож «Мандруємо світом книги», відеопрезентація «Країна добрих казок» та ігрове шоу «Як одягались казкові герої».
 
     У бібліотеці села Луги проведено цікавий і веселий захід – літературна вікторина з демонстрацією відеопрезентації «Пізнай літературного героя».
     Слід наголосити, що впродовж всієї роботи по впровадженню мережевого проекту: піар-акції «Мобімеді@тека йде до дітей гірських сіл» бібліотеки активно використовують всі наявні технічні можливості для організації переглядів екранізацій художніх творів, мультфільмів, відеофільмів, віртуальних мандрівок. Адже в проекті задіяний відділ інформаційних технологій центральної районної бібліотеки, мультимедійна техніка, ноутбук та автомобіль центральної районної бібліотеки.
 
     Проект завершується, але підводячи підсумки зробленого, можна з впевненістю сказати, що участь у проекті РДБ та бібліотек віддалених гірських сіл активізувала їхню діяльність по залученню дітей до читання, поповнились їхні фонди новими сучасними виданнями друкованої та періодичної продукції, діти ознайомились з новими інформаційними технологіями, а бібліотека гірського села стала місцем, де спільними зусиллями можна змінювати світ до кращого.
Категорія: Події | Переглядів: 1924 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ