Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Вже 30 років б’є тривожний дзвін Чорнобиля
13:55
Вже 30 років б’є тривожний дзвін Чорнобиля

      26 квітня 2016 року в Рожнятові біля каплички «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року» проведено годину-реквієм «Вже 30 років б’є тривожний дзвін Чорнобиля» до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії. Вшанувати ліквідаторів, які героїчно стали на двобій з атомним лихом, завітали представники місцевої влади, духовенство, представники громадських організацій, бібліотекарі, медики і працівники управління Пенсійного фонду, які опікуються чорнобильцями, та жителі селища. 

      Отець Богдан Головчак відправив панахиду за тими, чиї життя забрав Чорнобиль, і зачитав звернення Блаженнішого Святослава до вірних Української Греко-Католицької Церкви і всіх людей доброї волі з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

      Атомне лихо забрало і скалічило багато життів. Здавалося тоді, 30 років назад, що вже страшнішої біди не може бути. Але бачимо зараз жахи неоголошеної війни. Чорнобиль став великою бідою для людей, а тепер нашу державу, ніби чорний крук, клює ворог, кращі сини і дочки віддають життя за волю і світле майбуття нашої держави. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять ліквідаторів, яких немає з нами, які навіки залишилися у пам’яті своїх рідних та близьких людей, у нашій пам’яті, а також Героїв НЕБЕСНОЇ  СОТНІ та учасників АТО, які загинули у боротьбі за свободу, єдність і цілісність України.
       Зі словами великої шани, поваги і вдячності за героїзм, самовіддачу, мужність і рішучість до ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС звернулися голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина. Представники місцевої влади вручили їм подяки за героїзм у двобої з атомним лихом, за неоціненний внесок у порятунок мільйонів життів.

      Голова районної спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера подякував усім, хто знайшов час і прийшов до каплички з нагоди болісної 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи вшанувати подвиг кожного ліквідатора. 

       Працівники районної бібліотеки прочитали уривок з художньо-документального роману «Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього» білоруської письменниці з українським корінням, нашої землячки Світлани Алексієвич, яка у 2015 році стала лауреатом Нобелівської премії. Присутні не стримували сліз, слухаючи спогади простих людей про катастрофу, яка зруйнувала мільйони життів і перевернула світогляд цілого покоління.

       Зараз ми перебуваємо у часі Великого посту і очікуємо Воскресіння Христа. То є час покути, самопожертви, роздумів над своїми вчинками і щирої молитви. Християнська віра, що утвердилася у серцях українців, надихає багатьох до написання і співу духовних пісень, які є своєрідною молитвою і спілкуванням з Богом. В цей день по-особливому звучали духовні пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу Українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Ірина Русин) та лауреата багатьох пісенних конкурсів і фестивалів Адріани Мельник. 

   

        Пройшло 30 років з того часу, коли ліквідатори стали на захист всього світу від атомного лиха. Їх подвиг буде жити у віках, бо вони поклали своє життя задля майбутнього. 
      Шановні ліквідатори, бажаємо Вам здоров’я, благополуччя, доброти від людей, підтримки від держави, чистого, світлого і мирного неба над головою!

Категорія: Події | Переглядів: 833 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ