Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Листопад » 7 » Завдання на сьогодні: побачити унікальні можливості своєї бібліотеки
17:37
Завдання на сьогодні: побачити унікальні можливості своєї бібліотеки
     Сучасна бібліотека – це не тільки читання, це центр громадського життя, центр інноваційного розвитку громади. Крім того, сучасна бібліотека – це в першу чергу сучасний бібліотекар, для якого на першому місці – читачі, а не формуляр, правила і завчені фрази. У бібліотекаря, який йде в ногу з часом, завжди будуть і цікаві книги, і заходи, і допомога не тільки бібліографічна.
     Уміння знайти, побачити унікальні можливості своєї бібліотеки, її переваги, неповторність – ось над чим працюють сьогодні бібліотекарі Рожнятівщини. Розвиток бібліотеки неможливий без виховання в бібліотекарів творчого ставлення до своєї роботи. Щоб справитись з поставленими цілями і діють щомісячні виробничі наради з метою підвищення професійної кваліфікації і культури бібліотечного працівника.
     7 листопада 2012 року в центральній районній бібліотеці відбувся черговий День професійного спілкування працівників Рожнятівської ЦБС. Про нове бачення, сучасні тенденції та основні завдання і напрямки роботи бібліотек ЦБС наголосила у своєму виступі директор Марія Рибчак.
     Конструктивним і цікавим був виступ Надії Атаманчук – бібліотекаря бібліотеки с. Н. Струтин. З 30-по 31 жовтня вона брала участь у тренінгах для студентів за темою «Інноваційні бібліотечні послуги та бібліотека 2.0. Ефективні презентації та навики публічних виступів», організованих програмою «Бібліоміст», які відбулися у м. Рівне.
     Молодий бібліотекар не тільки поділилася набутими знаннями, а й показала колегам цікаву тематичну презентацію.
     З підведенням підсумків районного конкурсу «Краща сільська бібліотека 2012» виступила завідуюча методичним відділом Рожнятівської ЦБС Марія Раковецька. Вона наголосила, що цього року всі працівники творчо підійшли до участі у конкурсі. Переможцем районного конкурсу визнано бібліотеку с. Сваричів (зав. бібліотекою Оксана Шишчак). Для візуального ознайомлення з досвідом кращої бібліотеки району для всіх учасників Дня професійного спілкування продемонстровано портфоліо-презентацію «Грані успіху сільської бібліотеки».
     Цього дня для всіх присутніх організовано і проведено годину історичної пам’яті «ЗУНР: незабутній листопад».
     На заході йшлося про історичні умови напередодні утворення ЗУНР, причини поразки та історичне значення утворення Західноукраїнської Народної Республіки – самопроголошеної незалежної держави в період з кінця 1918 до початку 1919 року в східній Галичині зі столицею спочатку у Львові, потім у Станіславові (нинішній Івано-Франківськ).
     На зустріч із славним історичним минулим завітав заступник голови районної ради Віктор Тріщ. У своєму виступі Віктор Михайлович сказав, що хоч пройшло багато років, але листопад 1918 року незабутий, він уже належить історії.
     «Нині – він чарівний спогад, наче прекрасний сон, що приснився нашому народові. Пролинуть ще десятки літ і тільки сивоголові старці будуть розказувати внукам про найкращий день історії Галичини, про день, коли над вежами города-князя Львова замайоріли синьо-жовті прапори. А завдання бібліотечних працівників нагадувати всім краянам про славну історію нашого народу», – наголосив Віктор Тріщ.
«Устав і знов упав наш Львів…
Над ним повис туман кривавий,
Покрив собою і бійців –
Вкраїни рідної синів,
Що впали там – на полі слави…»
(«У день Першого листопада», С. Черкасенко)
Категорія: Події | Переглядів: 1280 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ