Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Грудень » 14 » День ліквідатора – шана тим, хто зберіг нам майбутнє
08:46
День ліквідатора – шана тим, хто зберіг нам майбутнє

    Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні ми віддаємо шану всім, хто, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, зберіг нам майбутнє. Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця.
    Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців нашого краю, які не шкодуючи свого здоров’я і життя працювали в зоні радіаційного лиха. Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які проживають на території нашої громади, дякуємо Рожнятівській організації «Спілка Чорнобиль» під керівництвом Івана Павловича Дженджери. Нехай Господь обдарує всіх ліквідаторів міцним здоров’ям та довголіттям! 
     Багато з ліквідаторів не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Пам’ятаємо про подвиг тих, кого сьогодні вже немає з нами.
     Скоро вже буде чотири десятиліття, як роковини Чорнобиля слугують свідченням і нагадуванням, чим насправді була радянська дійсність та яку ціну заплатили країни й народи, що вимушено стали її частиною. Дослідник Чорнобильської катастрофи Олег Бажан розповів, що основний масив архівних документів про аварію залишився у Москві – й він досі засекречений. Зараз держава, яка ховає за сімома замками архівні документи та боїться історичної правди, окупувала Запорізьку атомну електростанцію – найбільшу в Європі та своїми діями погрожує новою ядерною катастрофою.
     Мудро і влучно зауважив у одному зі своїх виступів голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович: «Дуже важливо знати та осмислювати Чорнобильську трагедію не лише для того, щоб засвоїти уроки минулого, але й щоб побудувати майбутнє, в якому замість зони відчуження буде простір відродження».
     У читальному залі Рожнятівської публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «День ліквідатора – шана тим, хто зберіг нам майбутнє».

   
 

Категорія: Події | Переглядів: 161 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ