Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Червень » 28 » У Рожнятові відзначили День Конституції України
13:59
У Рожнятові відзначили День Конституції України

      Цього року ми вже вдруге відзначатимемо День Конституції України, перебуваючи у стані війни, страшної, віроломної війни, або повномасштабного вторгнення. Тому саме тепер, коли Україні та її народові доводиться відстоювати свій суверенітет і свободу у жорстокій війні з російською федерацією, День Конституції України є особливим святом.
     28 червня 2023 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулось святкове дійство з нагоди відзначення 27-мої річниці прийняття Основного Закону «Конституція – оберіг нашої держави».

    Урочисте зібрання розпочалося спільним виконанням Державного Гімну України. Ведуча заходу провідний методист Рожнятівського Народного дому Ніна Дичка закцентувала увагу присутніх на тому, що упродовж століть український народ відстоює свою державу у збройній боротьбі проти московської агресії. І сьогодні на 489 день війни у Рожнятівську громаду, на жаль, знову прийшла сумна звістка про загиблого Героя учасника російсько-української війни Кузіва Олександра Ярославовича із села Сл. Рівнянська. Усіх Героїв України, які загинули і продовжують гинути, захищаючи наше право на вільне життя, за честь, свободу і гідність України всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

    

         Отець Богдан Раковецький разом із присутніми молився за убієнних героїв, за нескорену націю українців.
       З вітальним словом з нагоди Дня Конституції до гостей світлиці звернувся заступник голови Рожнятівської селищної ради Василь Степанович Мацевко. Він сказав, що впродовж віків важко утверджується наша держава, її воля та незалежність і сьогодні здобувається на полі битви. І тільки від нас залежить, як ми будемо жити, якою буде наша країна, доля майбутніх поколінь. Але любов до рідної землі, дає нам силу, наснагу, віру у переможне, мирне майбуття.

     

   Під час заходу присутні також переглянули відео сюжет «Конституція – вся сила в людях» (Video – Народна аматорська відеофотостудія «PROLISOK» БКЗК «Рожнятівський Народний дім» – керівник Ярослав Пришлякевич).
      На завершення у виконанні Народного аматорського родинного вокального ансамблю «Русинка» Рожнятівського Народного дому (керівник Леся Милів) прозвучав духовний Гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

     З нагоди відзначення державного свята Дня Конституції для жителів громади у читальному залі бібліотеки діє розгорнута книжкова виставка «Конституція – основний закон нашого життя».

Ми молимось за єдність України,
Щоб знали вороги  –  нас не здолати!
Не витіснити із сердець свободи,
І волі нашої нікому не зламати!

Переглядів: 224 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ