Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

      Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, серед них і наші земляки. Вони з честю виконали свій громадянський обов’язок, усвідомлюючи, що несуть відповідальність за мільйони життів. Чорнобильці Рожнятівського району, як одна родина, об’єдналися в районну спілку «Чорнобиль», яку очолює Іван Павлович Дженджера. Ліквідатори збираються разом, підтримують один одного, відвідують капличку «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року», яку побудували спільними зусиллями, вшановують пам’ять тих, кого вже немає серед них, діляться спогадами, думками, спілкуються між собою. 

Переглядів: 328 | Додав: Galya | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)

       7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але, завдяки діаспорі, воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. 
        День української хустки почали відзначати лише рік тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Вінницькі активістки розпочали святкування Дня української хустки 7 грудня 2019 року. Сьогодні українки по всьому світу беруть участь у флешмобі до Дня  української хустки. Працівники Рожнятівської бібліотеки також долучилися до яскравого флешмобу «Українська хустка».

Переглядів: 311 | Додав: Galya | Дата: 08.12.2020 | Коментарі (0)

       7 грудня 2020 року Рожнятівська  центральна бібліотека отримала книгу в дарунок від Українського католицького університету. Це прекрасне подарункове видання – книга-альбом «Переслідувані за правду. Українські греко-католики в умовах тоталітарних режимів ХХ ст.». Альбом вийшов у 2017 році у видавництві Українського католицького університету у Львові. Тут через світлини, документи, спогади, уривки зі свідчень розкрито трагічну, але водночас героїчну історію українських греко-католиків у ХХ столітті.

Переглядів: 279 | Додав: Galya | Дата: 08.12.2020 | Коментарі (0)

         Щороку Івано-Франківська обласна наукова бібліотека ім. І. Франка проводить конкурс «Краща бібліотека року». Він проходить у два етапи. На першому визначають найкращі бібліотеки району, у другому – журі у складі письменників, громадських діячів, представників управління культури, національностей та релігій ОДА розглядають портфоліо кращих в обласній бібліотеці. За результатами обговорення в  конкурсі «Краща бібліотека 2020 року», номінація «Бібліотека – громадський центр місцевої активності» переможцем стала бібліотека-філія с. Нижній Струтин Рожнятівської ЦБС (зав. бібліотекою Кравців Ольга Богданівна, бібліотекар Петрівник Лариса Мирославівна). Вітаємо переможців і зичимо нових здобутків у справі розвою свого села й надалі залишатись інформаційним, просвітницьким та дозвіллєвим центром громади.

Переглядів: 366 | Додав: Galya | Дата: 07.12.2020 | Коментарі (0)

       Сьогодні, в умовах децентралізації, перед новоствореними ОТГ постають нові завдання і виклики. Важливим напрямком роботи органів місцевого самоврядування, підприємств та установ комунальної власності, враховуючи обмеженість бюджетних коштів, повинна стати робота спрямована на пошук позабюджетних джерел фінансування з міжнародних фондів, програм та грантів.
       3 грудня 2020 року бібліотечні фахівці центральної бібліотеки Рожнятівської ОТГ на чолі з директором Галиною Курташ взяли участь в онлайн семінарі «Практичні аспекти підготовки проєктів на грантові конкурси Українського культурного фонду» організований Івано-Франківським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою».

Переглядів: 288 | Додав: Galya | Дата: 03.12.2020 | Коментарі (0)

        День св. Миколая – це свято радості, любові, тепла і доброти. Принести дітям радість у цей святковий день може кожен з Вас.

        Колектив Рожнятівської центральної районної бібліотеки та бібліотеки для дітей кожного року долучається до благодійної акції до Дня святого Миколая. Цього року працівники бібліотеки здійснили мрію хлопчика і дівчинки, подарувавши частинку свого тепла цим діткам. Так хочеться, щоб всі діти були здорові і щасливі, щоб їхні оченята завжди світилися від радості і ніколи не сумували!

 

Переглядів: 374 | Додав: Admin | Дата: 02.12.2020 | Коментарі (0)

   Рожнятівське бюро правової допомоги продовжує забезпечувати роботу дистанційного пункту доступу до системи безоплатної правової допомоги в Рожнятівській центральній районній бібліотеці.
        1 грудня 2020 року в рамках надання безоплатної правової допомоги в бібліотеці відбулась чергова планова зустріч із заступником начальника відділу Рожнятівського бюро правової допомоги Людмилою Колодійчик. 

Переглядів: 276 | Додав: Galya | Дата: 01.12.2020 | Коментарі (0)

         Є в історії українського народу багато кривавих та складних подій, але є такі, що не можна збагнути ані розумом, ані серцем. У четверту суботу листопада — щорічний національний День пам’яті жертв голодоморів. Голодне лихоліття не один раз випадало на долю українського народу. 
     В читальному залі Рожнятівської центральної районної бібліотеки організовано книжкову виставку "Мільйонів, Боже мій, не дорахувала Україна". Кров холоне в жилах, коли читаєш книги, дивишся документальні фільми, переглядаєш фотографії про ті страшні часи: безмовні і висушені голодом тіла дітей, жінок, бабусь і дідусів. І тільки погляди – повні німого жаху голодної смерті. Мільйони невинних жертв, мільйони мучеників...

Переглядів: 193 | Додав: Galya | Дата: 30.11.2020 | Коментарі (0)

          Нещодавно наш земляк Микола Таран з с. Небилів Рожнятівського району офіційно став рекордсменом України. Хлопець – єдиний українець, який двічі пробіг 73 кілометри марафону Oslo Triple у Норвегії.
       19 листопада 2020 року рекордсмен України Микола Таран завітав до Рожнятівської бібліотеки. Микола – простий хлопець, який працював в Перегінську на лісопильні і всі зароблені гроші віддав, щоб здійснити свою мрію. Це надзвичайно позитивна, добра, щира і відкрита людина, це людина-борець, яка має мету і впевнено йде до неї. Спортсмен розповів про себе, про захоплення спортом, про свої досягнення, поспілкувався з бібліотекарями, для нього проведено екскурсію по бібліотеці. 

Переглядів: 487 | Додав: Galya | Дата: 20.11.2020 | Коментарі (0)

     19 листопада 2020 року в Рожнятові, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та воїнам АТО, відбулося віче з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та 7-ої річниці Революції Гідності. Віддати шану Героям Небесної Сотні та всім, хто загинув за волю України, прийшли учасники подій на Майдані, небайдужі краяни, представники влади, громадських організацій та громад Рожнятівщини. Взяли участь у віче працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки на чолі з директором Галиною Михайлівною Курташ.

Переглядів: 308 | Додав: Galya | Дата: 20.11.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ