Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

        30 листопада 2022 року краєзнавчий фонд Рожнятівської публічної бібліотеки поповнився новою книгою Павліни Литвин (Василишин) «Свято в нашому селі». Книгу за дорученням авторки приніс її брат Іван Василишин. До слова – він також є автором ряду краєзнавчих видань, працює над дослідженням свого родоводу, історії рідного села.
         У восьми розділах книги «Свято в нашому селі» подано детальний опис весільного обряду та різдвяно-новорічних звичаїв, що здавна побутують в прикарпатському селі Князівське. Видання щедро ілюстроване світлинами з приватних фотоархівів. Цінним у книзі є і те, що до всіх пісень подано ноти. Запис мелодій весільних пісень, ладканок і щедрівок здійснила викладач теоретичних дисциплін Рожнятівської дитячої школи мистецтв Руслана Іванишин.

Переглядів: 138 | Додав: Galya | Дата: 30.11.2022 | Коментарі (0)

     25 листопада 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася зустріч «Нас не заморили голодом!.. Живемо! Боремося! Переможемо!» з нагоди 90-их роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні та Дня пам’яті жертв Голодомору. В цей день в Україні згадують жертв всіх Голодоморів 1921-1922 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр.. Голодомор став для України національною катастрофою, голодною смертю померли мільйони людей.
     Розпочав годину пам’яті молитвою отець декан Василь Пастух. Щороку у четверту суботу листопада Україна схиляє голову перед мільйонами жертв голодоморів.  24 листопада минуло 9 місяців від початку повномасштабної війни, яка забрала життя кращих синів і дочок України.  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх заморених голодом  та пам'ять всіх загиблих Героїв України.

Категорія: Події | Переглядів: 167 | Додав: Admin | Дата: 25.11.2022 | Коментарі (0)

     23 листопада 2022 року на базі Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася виробнича нарада працівників бібліотек-філій Рожнятівської територіальної громади. Ця нарада була присвячена аналізу роботи бібліотек в часі війни, плануванню роботи на наступний рік, розгляду практичних порад та необхідних дій для покращення роботи наших закладів.
     Директор КЗ «Публічна бібліотека з філіями» Оксана Озаришин зробила акцент на основних напрямках роботи бібліотек в нелегких умовах сьогодення, зауваживши, що наші бібліотечні заклади вже пройшли шлях системної трансформації від місця зберігання книжок до культурного центру розвитку громади, місця спілкування, отримання інформації, тому зараз нагальною є потреба намітити реальні кроки змін щодо кожної окремої філії, враховуючи їх потенціал. Вона надала поради щодо створення позитивного іміджу бібліотеки у місцевій громаді акцентуючи на тому, що його складовими є активна комунікація з жителями даного населеного пункту, залучення їх до різнопланових акцій, заходів, надання їм цифрових інформаційних послуг.

Категорія: Події | Переглядів: 224 | Додав: Admin | Дата: 23.11.2022 | Коментарі (0)

     21 листопада 2022 року в селищі Рожнятів біля пам’ятника Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО відбулось віче під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!» з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи за участі  органів місцевої влади, посадових осіб місцевого самоврядування, духовенства  та громадськості. У відзначенні Дня Гідності та Свободи взяли участь і працівники Рожнятівської публічної бібліотеки на чолі з директором Озаришин О. М. 

Категорія: Події | Переглядів: 166 | Додав: Admin | Дата: 23.11.2022 | Коментарі (0)

     Нещодавно працівники Рожнятівської публічної бібліотеки отримали в дарунок дуже цікаву книгу, науково-популярне видання «Врятуймо скарби разом!». Книга вийшла друком у 2018 році за кошти Івано-Франківського обласного бюджету. Це альбом з прекрасними ілюстраціями, де представлено багаторічну працю над проектом «Врятуймо скарби разом!», системний процес рятування творів давнього мистецтва силами місцевої громади. Тут описані методи роботи менеджерів проекту з музейною аудиторією, яка з фази пасивного відвідувача еволюціонувала до рівня культурного мецената та волонтера. Цей альбом, також, поетапний звіт професійних реставраторів та науковців Івано-Франківського краєзнавчого музею за неповних десять років діяльності проекту. Книга містить багато ілюстрований науковий каталог реставрованих творів давнього українського мистецтва, більшість із яких вперше вводиться у науковий обіг. Автор проекту та упорядник альбому Валерій Твердохліб – завідувач відділу реставрації ІФКМ, художник-реставратор 1-ї категорії.

Категорія: Події | Переглядів: 157 | Додав: Admin | Дата: 21.11.2022 | Коментарі (0)

      Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. 

Категорія: Події | Переглядів: 102 | Додав: Admin | Дата: 09.11.2022 | Коментарі (0)

      Рожнятівська публічна бібліотека видала інформаційну довідку «Жінка з осені… Ні! Бо ця жінка, здається, із дива…» до 50-літнього ювілею поетеси, просвітянки, бібліотекарки, лауреатки літературних премій ім. Марійки Підгірянки, ім. Леся Мартовича, ім. Василя Стефаника, ім. Анатолія Криловця, ім. Ярослава Дорошенка, членкині НСПУ Лесі Шмигельської. 
Жінка з осені… Ні! Бо ця жінка, здається, із дива… : [Інформаційна довідка] / КЗ «Публічна бібліотека з філіями» Рожнятівської селищної ради; [уклад. Н. В. Шищак; відп. за вип. О.М. Озаришин]. – Рожнятів, 2022. – 40 с.

Категорія: Події | Переглядів: 172 | Додав: Admin | Дата: 03.11.2022 | Коментарі (0)

      27 жовтня 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася презентація книги журналістки, краєзнавиці, громадської діячки, союзянки, просвітянки, членкині Національної спілки краєзнавців України Дарії Ониськів «сИлянка щодення мого…» і біографічно-бібліографічного довідника «Ониськів Дарія – журналістка і краєзнавиця». Вже не вперше Дарія Ониськів презентує у нашій світлиці свої книги. У 2019 році надзвичайно цікаво пройшла година краєзнавства і народознавства «Бойківське село Петранка: історія, духовне життя, звичаї і пісенна спадщина у дослідженнях родини Мельник-Ониськів». Тоді пані Дарія презентувала книги «Особливості бойківського весілля  у Петранці», «Пісні бойківського села Петранка», «Церква в Петранці: історія і сучасність», «Ярослав Дякон: тернова доля галицького інтелігента». З того часу минуло три тривожних і неспокійних роки, але українська нація живе! Бореться з вірусами, бореться з ворогами, але живе!

Переглядів: 313 | Додав: Galya | Дата: 27.10.2022 | Коментарі (0)

   «Багатий не той, хто має, а той, хто дає»
                                                                                                                          Св. Йоан Павло ІІ

        З багатовікової історії ми знаємо, що благодійність завжди була властива українському народові. Цю особливу рису ще раз підтвердив наш постійний благодійник за кошти якого Рожнятівська публічна бібліотека придбала сучасний багатофункціональний пристрій Canon ImageRUNNER 2206. До слова – наш благодійник не захотів афішувати своє ім’я.
     Придбаний БФП має цілу низку сучасних функцій, що заощаджують час і прискорюють повсякденну роботу з документами як в електронному так і в паперовому форматі. Він забезпечує можливість якісного друку, сканування та копіювання документів в форматі A4, А3.    

Переглядів: 198 | Додав: Galya | Дата: 24.10.2022 | Коментарі (0)

        17 жовтня 2022 року приємною несподіванкою для працівників Рожнятівської публічної бібліотеки став черговий візит автора-краєзнавця жителя села Князівське Івана Васильовича Василишина. З ним нас пов’язує тісна і плідна співпраця. І сьогодні автор-краєзнавець завітав до нас з подарунком для бібліотеки. Це його нова книжка «Оповідання для дітей та дорослих», яка нещодавно вийшла у видавництві «Таля». Також з-під його пера вишли друком книги «Дорогами моїх односельчан», «Горіховий сад», «Книга натураліста», «Пісні моєї молодості», «Колядник», а ще він укладач книги, написаної батьковою рукою «Історія нашого батька. Спогади Василишина Василя Миколайовича».

 

Переглядів: 164 | Додав: Galya | Дата: 17.10.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ