Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

    У виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України триває виставка художніх полотен «Пробудження» художника з Рожнятівщини Миколи Качура, урочисте відкриття якої відбулось 22 жовтня 2019 року. Картини, представлені на виставці – це результат активної праці художника впродовж цього року.
     28 жовтня 2019 року виставку відвідали земляки і великі поціновувачі його творчості – директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Галина Курташ та заслужений працівник культури України Марія Рибчак.
     Свіжі, барвисті, яскраві картини вразили відвідувачів своєю легкістю, надзвичайною прозорістю. Художник пише впевнено і реалістично. На полотнах талановитий художник у всій величі своїй показує незбагненну красу Карпат, яскраві соковиті полонини, неповторні пейзажі. Дивлячись на картини, здається, що чути, як дзвінко по камінню тече швидкоплинна річка, на полонинах гудуть джмелі, а там, над плаєм, співають голосисті птахи. Це і зачаровує у картинах маестро!

Категорія: Події | Переглядів: 388 | Додав: Admin | Дата: 28.10.2019 | Коментарі (0)

    В цьому році минає 30 років, як завершилась війна в Афганістані.
     Виросло нове покоління, ми живемо в іншій державі, по-іншому влаштовано все наше життя. Але поряд з нами живуть ті, кого прийнято називати «афганцями». Доля була до них невблаганною, вони пройшли пекло Афгану…
     25 жовтня 2019 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулась презентація краєзнавчої книги «Війна в країні обпалених гір і пісків: Афган у спогадах ветеранів-афганців Рожнятівщини». Документально-публіцистичне видання – це спільний проект Рожнятівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та Рожнятівської центральної районної бібліотеки. Книга видана частково в рамках районної програми «Розвиток культури Рожнятівського району на 2016-2020 роки: Підтримка книговидавничої діяльності».

Категорія: Події | Переглядів: 867 | Додав: Admin | Дата: 25.10.2019 | Коментарі (0)

     З 21 по 25 жовтня 2019 року, відповідно до наказу управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, бібліотечні працівники Рожнятівського району, Брошнів-Осадської та Спаської ОТГ пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки. 
     Директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ представила гостей з Івано-Франківська і побажала колегам почерпнути якнайбільше цікавої інформації на курсах, натхнення на плідну працю, хорошого настрою та успіхів.
     Привітав гостей та бібліотечних працівників, побажав всім плідної праці на курсах начальник відділу культури Рожнятівської РДА, член Національної спілки краєзнавців України Володимир Феліксович Борович. 
      Відкрила навчання і провела установче заняття керівник курсів підвищення кваліфікації Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Марія Миколаївна Чікалова. 

Категорія: Події | Переглядів: 1232 | Додав: Admin | Дата: 25.10.2019 | Коментарі (0)

   19 жовтня 2019 року у Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулася християнська інтелектуальна гра на тему «Дари і плоди Святого Духа» серед команд парафій Рожнятівського деканату. Такі заходи проводяться з метою вдосконалення знань учасників та надання стимулу для творчого та духовного розвитку молодого покоління. Інтелектуальна гра у бібліотечній світлиці розпочалась молитвою, яку провели о. Богдан Головчак, о. Петро Романюк, о. Павло Паталій.
 

Категорія: Події | Переглядів: 885 | Додав: Admin | Дата: 19.10.2019 | Коментарі (0)

     15 жовтня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася презентація поетичної збірки «Три поетичні струни», в якій вміщено творчі доробки членів Національної спілки письменників України Наталі Данилюк, Любомира Михайліва, Лесі Шмигельської. Автори різняться манерою художнього письма та стильовими особливостями художнього розкриття творчих задумів, але всіх їх об’єднує любов до художнього слова, до навколишнього світу, до рідної землі, тому презентована книга читається як єдине ціле.
     Розпочав літературну зустріч молитвою, словом Божого Благословення і найкращими побажаннями для авторів презентованої збірки отець Дмитро Халус.

Категорія: Події | Переглядів: 746 | Додав: Admin | Дата: 15.10.2019 | Коментарі (0)

     Багато років поспіль бібліотеки Рожнятівської централізованої бібліотечної системи беруть участь в обласному конкурсі «Краща бібліотека року». Нещодавно в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся заключний етап обласного конкурсу «Краща бібліотека 2019 року». Серед переможців Вербівська сільська бібліотека-філія (бібліотекар – Василечко Ярослава Федорівна), яка отримала перемогу у номінації «Бібліотечне краєзнавство: пошук, збереження та популяризація самобутності краю».
     Бібліотека села Вербівка – це сучасний, інформаційний, культурно-просвітницький центр громади, острівець збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії свого села. Це територія духовності, знань, помічник в освіті, професійному становленні, організації дозвілля.
      Важливе місце в діяльності бібліотеки займає краєзнавча робота, спрямована на поширення інформації про рідний край, його традиції, народні обряди, відомих людей Бойківщини.

Категорія: Події | Переглядів: 1006 | Додав: Admin | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

     30 вересня 2019 року дружна бібліотечна родина Рожнятівської ЦБС відзначила Всеукраїнський день бібліотек. Це свято всіх, хто має відношення до книги, читання, бібліотеки, професійне свято людей, які прийняли на себе відповідальність за формування і розвиток людської свідомості, які присвятили праці бібліотекаря своє життя.
     Ведуча свята, завідувачка сектору краєзнавства Ніна Шищак привітала колег з професійним святом і зазначила, що у кожній сфері професійної діяльності є люди, котрі своїми ідеями, завзяттям, наснагою надають справі, якою займаються, особливого змісту, особливого звучання, перетворюють її у головне покликання, сенс свого життя. Саме до таких людей належить директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Марія Рибчак, під добрим керівництвом якої бібліотечні установи району стали справжніми центрами громади, затишним місцем зустрічей, різноманітних заходів, дозвілля для всіх верств населення, а наша районна книгозбірня – однією з кращих в області. 

Категорія: Події | Переглядів: 1080 | Додав: Admin | Дата: 30.09.2019 | Коментарі (0)

     24 вересня 2019 року відбулося чергове засідання літературного об’єднання «Горгани» на природі у затишній відпочинковій зоні в урочищі «Конвалія».  На літературну зустріч завітав поважний гість родом з Рахова (Закарпаття), письменник, публіцист, журналіст, член НСПУ і НСЖУ, головний редактор журналів «Гуцульщина і Покуття» та «Ґражда», заслужений журналіст України, лауреат премій ім. Вячеслава Чорновола, ім. Володимира Винниченка, Міжнародної літературної премії ім Ірини Вільде, автор прозових книг, лірики, есеїв, публіцистики, автор сценаріїв і продюсер телефільмів, численних публікацій в нашій і зарубіжній періодиці Олександр Масляник.   
    До осінньої літературної імпрези на лоні природи долучилися і працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки. Завідуюча сектору краєзнавства Ніна Шищак поспілкувалася з гостем і отримала в подарунок для бібліотеки від Олександра Масляника його власні прозові книги, збірки поезій його колег по перу і збірник лемківських пісень. Маючи численні нагороди, відзнаки, премії і звання, пан Олександр надзвичайно скромна і хороша людина, цікавий співрозмовник і талановитий письменник. 

Категорія: Події | Переглядів: 718 | Додав: Admin | Дата: 24.09.2019 | Коментарі (0)

      20 вересня 2019 року начальник відділу культури РДА Володимир Борович, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак, заступник директора по роботі з дітьми Галина Курташ, завідувачка методичного відділу Оксана Озаришин, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Фреїшин, поетеса Галина Пухта, активна читачка, юрист Оксана Гулянич відвідали головний книжковий форум видавців у Львові «Book Forum 2019».
      ХХVІ Форум видавців, який проходив у Львові з 18 по 22 вересня 2019 року представив поціновувачам КНИГИ більше 2000 назв новинок друкованого слова, що вийшли у більш як 300 українських та зарубіжних видавництвах.

Категорія: Події | Переглядів: 646 | Додав: Admin | Дата: 21.09.2019 | Коментарі (0)

     19 вересня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки на вшанування світлої пам’яті поетеси, громадської діячки, членкині Національної спілки письменників України Дарії Рихтицької відбулась зустріч «Серцем лину на Україну».
     До світлиці завітали поважні гості із Америки (м. Стерлинг-Хайтс, штат Мічіган, США) найстарша донька Дарії Рихтицької Тамара Славінська, (до слова п. Тамара вже неодноразово відвідувала Батьківщину матері і бувала у бібліотеці), син Нестор, племінник Дарії Рихтицької Марко. Вшанувати поетесу прибули також близькі родичі Дарії Рихтицької Кобець Сергій Федорович з дружиною Іриною Теодозіївною м. Івано-Франківськ (Ірина Теодозіївна – дочка відомого на Рожнятівщині лікаря Котурбаша Теодозія Володимировича), добра і давня подруга Дарії Рихтицької Стефанія Петрівна Купчак з Рожнятова, Євчин Анна Іванівна (м. Торонто, Канада), подружжя Євчин Руслан Миронович та Лариса Іванівна (м. Івано-Франківськ).

Категорія: Події | Переглядів: 1178 | Додав: Admin | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ